Söz Dizisi 4. bölüm özet. Eylem'in başı dertte

Yavuz komutan ve Erdem Yarbayın katıldığı düğüne saldırı olacağı haberi gelir. Kadınları muhtarın evine toplarlar ama asıl saldırgan gelindir. Gelinliğinin altına saklamış olduğu silahı çıkarır ve evde bulunan tüm kadınları taramaya başlar. Yavuz ve Erdem oraya doğru koşarlar ama içeri girdiklerinde gelini Bahar'ın kafasına silah dayamış ve arkasına saklanmış olarak bulurlar. Yavuz zor bir karar verir ve Bahar'ı yaralayarak gelini öldürür.

Tüm köy perişan haldedir. Savcı gelene kadar içeri kimseyi almazlar. Gazeteci Eylem de köye gelir. Köydeki birisi en başından beri çekim yapmaktadır. Bu çekimleri Çolak'ın adamları kesip montajlar ve gece Eylem'e verirler. Kız görüntülerden emin olamaz bu yüzden yayınlamak istemez. Editörüne yollar ve onlarda Eylem'in adıyla askerler köyde katliam yaptı diye haber yaparlar.

Bahar'ın annesi televizyondan duyduğu haber üzerine Karabayır'a gelir ve kızını otel odasında Yavuz ile konuşurken görür. Kızının oraya Yavuz için geldiğini düşünüp tartışırken Bahar ağzından kendisini Yavuz'un vurduğunu kaçırır. Kadın soluğu savcının yanında alır ve Yavuz hakkında soruşturma açılır. Bahar'ın annesi kızını Yavuz'un nişanlısına yetkisiz müdahale ettiğini ihbar etmekle ve doktorluğunun elinden alınması ile tehdit eder.

Çolak'ın işlerini yapan Yusuf'un evine baskın yapılır. Yusuf ele sağ geçmemek için kendisini patlatacakken son anda Yavuz sayesinde kurtulur. Bu durum Çolak'ın hiç hoşuna gitmez.

Fethi Eylem'den hoşlanmaya başlamışken bu haber ile kıza öfke duyar. Yavuz ve ekibinin bir planı vardır. Eylem'in Çolak ile buluşma ihtimaline karşılık kızı dinlemeye alırlar. Sabah onunla buluşacağını öğrendiklerinde de Fethi'den kızın çantasına izleme aygıtı yerleştirmesini isterler. Fethi konuşma bahanesiyle otel odasına gidip vericiyi koyar.

Eylem'in buluşma saati değiştirilir. Ateş, Yavuz ve Mücahit sivil kıyafetle onu takip etmeye başlarlar. Sınırın öbür tarafında Çolak ile buluştuğunda diğer arkadaşlara da haber verirler. Fakat Çolak kızın üstünü aratır ve vericiyi bulur. Vericiyi bulunca etrafa dürbün ile bakar ve Sarı komutan'ı görüp adamlarını onun etrafını sarmaları ve öldürmeleri için gönderir. Ajan gibi gördüğü Eylem'i de alıp buradan götürün diye emir verir.  Yavuz komutanın etrafını saran adamlar çok kalabalıktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder