Diriliş Ertuğrul 85. bölüm özet. Vasilyus'un bir sonraki hamlesi

Geçen bölüm Nikea'dan gelen birliği kılıçtan geçiren Ertuğrul, Aliyar ve adamları düşmanın kılığına girerek Karaca Hisar kalesine ön kapıdan ellerini kollarını sallayarak girerler. Kaledekiler onların beklenen birlik olmadığını anladıklarında iş işten geçmiştir. Savaş başlar. Ertuğrul ve ekibi zindana kadar ilerleyip kardeşi Dündar'ı kurtarır. Ural da durumu fark edip önlemeye çalışsa da başarılı olamazlar. Ertuğrul ve adamları hiç zaiyatsız obalarına dönerler.

Bamsı ise yanındaki alplerle Helena'yı başarıyla kurtarıp obaya getirir. Ona evlenme teklif eder. Kız kabul eder ve bölümün sonunda evlenirler. Ertuğrul Aliyar'dan Acar bey, kızı Günyeli ve Teo'yu obasına getirmesini ister. Ertesi gün getirilen kişileri herkesin içinde infaz ederler.  

Kalesine gelen Vasilyus ölmüş askerleri ve girilmiş kalesi ile yüzleşir. Çok üzülür ve sinirlenir. Bir süre sonra Helena'nın kaçtığı ve Türklerle gittiği haberini de alınca çok daha fazla sinirlenir. Ural adamın bu sinirini zaaf olarak kullanır. Ondan girişeceği beylik savaşında adamlarıyla yanında olmasını ister. Vasilyus kabul eder.

Ural kendisine bağlı Türkmen beyleriyle buluşur ve Aliyar'la Ertuğrul'u Hanlı pazar'a getirmesini ister. Obasındaki beyler de Acar beyin konuşmasından endişelidir. Eğer adam konuşacak olursa onlarında adını verebilir diye korkmaktadırlar. O konuşmadan biz mi ayaklansak diye düşünürken Ural bey ertesi gün Aliyar ve Ertuğrul obada yokken obaya saldıracağı haberini ulaştırınca o zaman ayaklanmayı planlarlar. Ural'ın bir diğer planı da Candar obasına saldırdığında oradaki Hayme ve Halime hatunları yok etmektir. 

Ertuğrul kardeşi Dündar'a karşı tepkilidir. Ondan beyliğini de alpliğini de alır. Çocuk da zaten çok üzgün ve pişmandır. Hayme ana oğlu Ertuğrul'u yumuşatmaya çalışsa da başarılı olamaz. Dündar arkasında bir mektup bırakarak obadan ayrılır.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder