Diriliş Ertuğrul 84. bölüm özet. Ertuğrul birliğe saldırıyor

Geçen bölüm Dündar yakalanmış; Doğan alp şehit olmuştu. Dündar'ı kalenin zindana atan Vasilyus çocuktan kaledeki casusun yani Helena'nın adını almaya çalışırken Haçaturhan'ın öldüğünden habersiz çırağı rolündeki alp kaleye girmiş olanları öğrenince esnaftan yaşlı bir adamın yardımıyla saklanmıştır.

Fakat herkesin kafasında kimse bu ikilinin Konya'ya gideceğini bilmezken kim haber vermiş ve pusuya düşmüşlerdir. Ertuğrul yine doğru tahmin yapar. Acar bey ve kızından şüphelenir. Aliyar bey obasına dönüp bu baba kızı arkadaşı müttefiki beylerin yanında derdest edip aldırır. Adam yediği dayaklara rağmen konuşmazken kız Aslıhan sayesinde konuşup suçunu itiraf eder.

Vasilyus'a imparatordan haber gelir. Kendisini ve Helena'yı Nikea'ya çağırmaktadır. Savaş hakkında konuşacak ve ikilinin düğününü kendi sarayında yapacaktır. Vasilyus zevkten dört köşe olur. Helena ise nasıl kurtulacağını bilememektedir. Tam yola çıkacakken Haçaturyan'ın çırağına yardım eden ihtiyar onunla konuşur. O da bilgi verip Ertuğrul'un kendisini kaçırmasını ister.

Ural kendisine bağlı beylerle buluşup Aliyar ve Ertuğrul'u Hanlıpazar da oyalamalarını bu arada kendisininde ona bağlı oba beyleri ile darbe yapmayı düşündüğünü söyler. Beyler kabul eder. Obadaki beyler de zaten Acar beyin konuşmasından korktukları için bir an önce harekete geçmek gerektiğini düşünmektedirler.

Artuk bey sultana gitmesi gereken mesajı bizzat kendisi götürmek ister ve yola çıkar. Aslıhan da nişanlısı Sadettin Köpek'in annesi ile tanışmak için yola çıkar. Ertuğrul'un ise yeni bir planı vardır. Kaleye doğru gelen imparatorun yolladığı birliğe yolda saldırırlar. Onların kıyafetlerini giyip kaleye girerler. Onları karşılayanlarla savaşmaya başlarlar. Amaç  Dündar'ı ordan çıkarmaktır.

Vasilyus Helena ile beraber Nikea yolunda ilerlerken önlerine Ertuğrul'un kılıçtan geçirdiği birlik çıkar. Ertuğrul'un kaleye gittiğini öğrendiğinde tehlikeli olduğu için Helena'yı yanında götürmez. Biz miktar asker ile orada bırakır. Askerleri öldürüp Helena'yı kurtarabilmek için  Bamsı da orada onları beklemektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder