İstanbullu Gelin 9. bölüm özet. Begüm ve Faruk karşılaşıyor

Begüm konağın kapısına kadar gelip döner. Faruk onu görmüştür ama Süreyya'yı eve sokup gelene kadar kadın gitmiştir. Begüm'ün kemoterapi alması o sırada da Emir'i birine bırakması gerekliymiş. Kadın ne yapacağını düşünür

Fikret ve İpek'in ev alma istekleri Faruk'un kasada o kadar para olmadığını söyleyerek ev alamayacağını söyler. Fikret karısına söz verdiği için daha da kızgın bir al alır. Araba ile giderken Adem arar ve meyaneye çağırır. Orada ona hayat hikayesini anlatır. Babasını bıçakladığını ve bu yüzden hapishanede yattığını söyler. Fikret'e Faruk'tan gizli çok da yasal olmayan bir iş yapmayı önerir. Fikret ilk etapta red eder.

Sanem hanım çalmak zorunda kaldığı gerdanlığı İstanbul da satmak için bir kuyumcuya gösterir. Kuyumcu gerdanlığı tanıyıp Esma hanımı arayıp haber verir. Esma hanım da kuyumcuya saat 5 te orada olacağını Sanem'i de o zamana çağırmasını söyler

Hizmetli kız Bade için apar topar yaşlı ve çocuklu birini bulurlar. Kız bunu öğrenince Murat ile konuşmaya gider ama çocuk "Hata yaptım. Sarhoşken gelmeseydin yanıma" der. Bade müzik okulunun açılış gününde evde yalnız kalıp intihar etmeyi planlar. Murat yol perisi dediği kıza sürpriz romantik bir ortam hazırlar ve kıza çıkma teklif eder.

İpek bahçede cilalanan beşiğe kıskançlıkla bakmaktadır. Beşiği yakması için Gülistan'a baskı yapar. Kadın da herkes yemekteyken yakar. Başta Esma hanım ve Süreyya olmak üzere herkes çok üzülür. İpek ise Süreyya'ya İstanbullu gelinin uğursuzluğu diye laflar eder.

Esma hanım İpek'i konağın hanımı olacaksan ayrı eve çıkmak ne demek der. Kız hemen aşağıdan alır. Babası ile konuştuğunda adam kızına kıyamaz ve istediğin evi sana ben alacağım der. Fikret'le de buluşup kızımı üzme bir daha sakın der. Fikret de Adem ile buluşup gayri meşru işlere tamam der.

Akif; Faruk'a Adem'in İpek'in teyzesinin oğlu olduğunu söyler. Faruk da bunu konuşmak için Kıymet'e gider. O da kızının ve kocasının gençlikte hatalar yapan ablasından habersiz olduklarını söyler. Adem'in derdinin de onu görmezden geldiği için kendisiyle olduğunu söyler.

Süreyya ertesi gün yapacakları müzik okulunun açılışı için hazırlık yaparken Begüm'e rastlar. Emir'in müziğe olan düşkünlüğünü fark eder. Çocukla Süreyya çok iyi anlaşır. İsminin Emir olmasını da okulları için uğur olarak nitelendirir. Onu müzik okuluna götürür. Begüm hastaneye döndüğünde çocuk Süreyya ile kalır. Faruk da okula gelir ve kendi çocuğu olduğundan habersiz Emir ile tanışır. Süreyya onları müzik okulunun açılışına çağırır.

Adem müzik okulu açılışına Dilara'nın davetlisi olarak gelir. Begüm bütün cesaretini toplayıp müzik okulunun açılışına gelir. Başta Boran kardeşler ve Akif'in şaşkın bakışları arasında her şeyden habersiz Süreyya; Begüm ve Faruk'u tanıştırır


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder