Adı Efsane 10. bölüm özet. Tarık'a gelen teklif

Hakan ve Sado'nun arası düzelince diğerleri de düzelir. Okulda Fiko Sibel'in gönlünü almaya çalışır. Hakan okulda Fiko ve Sibel'i yine el ele görünce sinirlenip oradan ayrılır. Sado da sokakta Sibel ve Fiko'yu el ele görüp sinirlenir. Akşam Sado ve Hakan buluşup Sibel'e Fikret'ten ayrıl derler. Fikret kız için çok güzel bir duvar hazırlar. Yeniden başlamak istediğini söylerken kız yüzüğünü germeyi düşünür. Fiko kızı mekana getirir. Sado çıkıp gider.

Tarık Bahar ile konuşmak istese de kız aramızda hiç bir şey olamaz der. Geçen bölüm annesi kızına rest çekmişti. Tarık üzülür ama bir şey diyemez. Tarık ise Bahar'a onun için savaşacağını söyler.

Seçil kızların hali ve Tarık'ın kendisinden nefret ettiği durumda işlerini çok boşladığını fark eder. Bahar'ın evine gelip düzeltme konuşması yaparken annesi de kızı da Bahar ve Tarık arasında bir şey olmadığını söyler. Seçil de soluğu Tarık'ta alır ve eski güzel günlerini hatırlatır.

Melis okul çıkışında Hakan ile konuşurken çocuğun kötü olduğunu fark eder. Deniz kenarına gidip "Ben yanlış bir şey yapmadım" diye bağırmasını ve kendini daha iyi hissetmesini sağlarken el ele tutuşurlar. Kıvanç ise Hakan'a Melis'le ilgili kurulur.

Sibel ertesi gün okulda Fiko'ya yüzüğü verir. Fiko kendini yerden yere vurur. Sibel'i neden kaybettiğini anlamaz. Durumdan haberi olan Tarık da oradadır ve çocuğa "Giden gider; yapacak bir şey yok" edebiyatı yapar. Okul müdürü Tarık'ı bir an önce takımı toparlaması ve maç kazanması için sıkıştırır. Eger bir maç daha kaybederse zaten takım elenecektir

Seçil Melis'in okuluna yüklü bir bağış yapar ve basketbol koçu olmayan okula Tarık'ı önerir. Böylece hem Tarık'ı Bahar'dan ayıracak hem de çocuklarıyla beraber olmasını ve tabi ki kendisine de yakın olmasını sağlayacaktır. Seçil çocuklar ile Tarık'a gidip onlara pilav bile yapar. Oturup eski albümlere bakıp gülüp eğlenirler. Yemekte Tarık'a daha iyi başka bir takıma koç olmalısın derler.

Sibel'i ağlarken gören Melis kıza yardımcı olmak ister. Ona zaten kızgın olan Sibel bütün herşeyi anlatır. Bütün kinini ortaya döker. Melis ise Hakan'a gidip "Sen Sibel'e onun seni öpeceği kadar neden yaklaştın? Belki de sende de suç vardır" der

Ertesi gün okula giderken Fikret'i bir inşaatta intihar edecekken gören arkadaşları ve Bahar hemen Tarık'ı arar. Hakan Fiko'yu indirmeyi denese de Tarık çocukla konuşup onu inmeye ikna eder. Çocuklar da birbirlerine tekrar kenetlenirler.

Hakan akşam Tarık'ın evine gider ve Fiko'yu kurtardığı kendisine destek olduğu için teşekkür eder. "Sen bize babalık yaptın" diyip teşekkür ederken Hakan'a gıcık olan Melis çıkıp onun okuduğu okulun kendisine basketbol koçluğu teklif ettiğini söyler. Böylece daha sık görüşeceklerini, daha iyi para alacağını ve bu mahalleden de kurtulacağını söyler. Tarık ise ikisi arasında kalakalır

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder