Diriliş Ertuğrul 86.bölüm özet. Ural bey Candar obasını basıp başa geçmeye çalışıyor

Bamsı ve eski adı Helena olan Hafza evlenir. Dündar ise üzgün ve mahcup olduğundan nikaha bile gelmez. Hayme ana oğlu için endişelidir. Dündar'ın veda mektubu Ertuğrul ve çadırına gelir. Hayme ana Ertuğrul'dan kardeşini bulup getirmesini ister

Ural karısı Çolpan'ı kalede bırakmak; Çavdar obasına sahip olduktan sonra alpleri ve beyleriyle kaleyi fethetmeye geleceğini söyler. Dostça kaleye girip çıkmasını ve kale askerlerinin yarısının bu savaşlarda ölmesini lehine kullanmak niyetindedir. Vasilyus kaleden çıkarken bazı tedbirler alır. Çolpan bütün gece babası öldüğünde de gördüğü kabusları görür. Ural'ı uyarır ama adam onu dinlemez. 

Ural ve Vasilyus planlarının tekrar üstünden geçer. Ural'ın direktif verdiği beyler Ertuğrul ve Aliyar'a birlik toyu istedikleri haberini yollar. Ertesi gün onlarla Hanlıpazar da buluşmak istemektedirler. Aliyar'a bağlı olan alplerin bir kısmını da moralleri düzelsin diye ava yollamayı önerirler. Aliyar "Tamam" der.  Kutluca elinden geldiği kadar obada dikkatli olmaya çalışmakta; emirler vermektedir. 

Dündar bey bir mektup bırakıp obadan ayrılmışken Vasilyus ve Ural'ı görür. Onları gözetleyip yaptıkları plandan haberdar olur ve hemen abisine haber vermek için Hanlıpazar'a gider. Aliyar ve Ertuğrul'a Çavdar obasına giden Ural ve Vasilyus'un askerlerinden bahseder. Ertuğrul toyun olmasından o sırada da baskın olmasından oradaki beylerin de bu işin içinde olduğunu anlar. İlgili olanları konuşturup ardından öldürür

O sırada Çavdar obasında hain alpler Aliyar'a bağlı beylerin çadırlarını bir bir basmakta; onları öldürmektedir. Kutluca tedbir almaya çalışır ama sayıca yetersizdir. kilim hanedeki kadınları ele geçirirler. Kutluca; Ural bey ve hain alplere karşı durmaya çalışır ama Ural onu şehit eder. Kendisine karşı koyanları öldürüp "Çok yaşa Ural bey" haykırışları ile mest olur. 

Vasilyus da obanın dışında haberleşme oklarıyla olaylardan haberdar olur. Ertuğrul ve Aliyar'ın alpleriyle geldiği haberini alıp endişelenir. 

Ural intikam doludur. Kayı hatunları ile Aslıhan'ı bağlar. Tam Hayme anne, Halime ve Hafza'yı öldürecekken Ertuğrul'la Alişar yetişir. Ural son anda Halime'yi kalkan yapar ama onun bu onursuz davranışıyla alpleri ve beyleri Ural'dan desteklerini çeker; kılıçlarını bırakırlar Ertuğrul obanın ortasında savaştığı Ural'ı öldürür. 

Vasilyus oklar aracılığıyla kendisinden yardım isteyen;, Ural'a yardım etmemiştir. İmparatora gidip durumu bizzat anlatmaya ve ondan destek asker istemeye karar verip kaleye döner. Çolpan kocasının öldüğünü kalede hisseder ve intikam için Vasilyus'u zehirlediği hançerle bekler. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder