İstanbullu Gelin 8. bölüm özet. Begüm konağa geliyor

Geçtiğimiz bölüm sonunda polisler Boran konağına gelip Faruk'u götürmek istemişti. Annesinin söylenmelerine rağmen polisler işini yapıp onu karakola götürür. Adem ondan şikayetçidir. Faruk ifade verir ve tüm telefon kayıtlarına kadar incelenebileceğini söyler. Onun konuyla alakası olmadığı anlaşılıp bırakılır. Faruk emniyet müdüründen Adem Sezgin'i araştırmasını ister. Adamın adı başkaymış ve bir süre hapishanede yatmış olduğu öğrenilir.

Karakol da beklerken Dilara Süreyya'ya Faruk'un gelip yemeklerini bastığını ve Adem'i tehdit ettiğini söyler. Karakol çıkışı Süreyya Faruk ile Dilara ise Adem ile tartışır. Esma hanım İpek'i yanına alıp yan komşusuna gider ve kadına Boranlarla uğraşmamasını söyler.

Süreyya kocasının o akşam evden çıktıktan sonra zannettiği gibi Adem ile değil kendi müzik okulu ile ilgilendiğini öğrenince yaptığı haksızlık için çok üzülür. Sürekli arar ama adam p sırada hem kendisine kızgındır hem de Adem'in feribot şirketi ile iyi bir anlaşma yapmak üzere olduğunu öğrendiği için meşguldur. Süreyya Faruk'un kendisini daha önce getirdiği yere gittiğinde Begüm ile karşılaşır. Begüm onu tanır ama kendisini belli etmez. Sinirleri bozuk olduğu için sürekli konuşan Süreyya ve Faruk'un birbirlerine aşık olmaları onu çok üzer.

Faruk akşam feribot firması ile anlaşma yapacağını zanneden Adem'in olduğu restauranta gidip işi nasıl iptal ettirttiğini, kendisi ile ilgili bilgiler edindiğini anlatır. Adem'i tehdit eder. Adem de ertesi gün İpek'in annesinin evine kendi annesi ile gidip kadını tehdit eder.

Süreyya'nın teyzesi Senem'i çarşıda gören bir kabadayı tipli adam yanında çalıştığı mafyöz kılıklı adama anlatır. Megerse Senem Bursa'da pavyonda çalışırken bu adamın abisi ona muhsallat olmuş. Sanem adamı itince düşmüş ve ölmüştür. O da kadını Bursa'dan sürmüştür. Süreyya'nın anne babasının ölümünün de bu hikayede yeri vardır. Süreyya tüm bunlardan habersizdir. Adam ertesi gün konağa gidip Sanem'i tehdit eder ve para ister. Sanem istemese de kimse bir şey öğrenmesin diye İpek'e düğün hediyesi verilen antika gerdanlığı çalar

Murat bir motorsiklet aksesuarı satan dükkanda yol perisi ile karşılaşır. Sosyal medyada ve üniversitede yanında gördüğü erkeğin kuzeni olduğunu öğrenip rahatlar. Akşam kızı yemeğe davet eder. Ancak yemeğe gelmeyen Faruklara kızan Esma hanım diğer oğullarına Murat'ı arattırıp hastalığını bahane edip eve çağırttırır. Murat da mecburen kızı eve yemeğe davet eder. Esma hanım bu emri vakiden hiç hoşlanmaz. Hizmetli kız da misafiri görünce bozulur. Ağladığını gören kahya kadın sıkıştırır ve Murat ile beraber olduğunu öğrenir fakat bu konuşmayı Esma da duyar.

Oğlu Murat'a tokat eşliğinde epey bağırır. Kahya kadına o hizmetli kıız birini bulup evlendirmesini ve konaktan uzaklaştırmasını ister.

İpek paraya sıkışan hizmetli kadına para verir. Karşılığında sadakatini ister. Fikret'e de kendilerine ait bir evlerinin olmasını istediğini empoze eder. Fikret de bir ev almak için muhasebeciye talimat verir. Muhasebeci Faruk'u arayıp haber verir. Faruk kızar ama bir şey söylemez.

Begüm hastalığı ilerlediği için fazla vakti kalmamıştır. Mecburen o gün Boran konağına gider. Çimlerde karısı ile eğlenen ve sarmaş dolaş olan Faruk'u görür. Faruk da onu görür ve bölüm biter.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder