İstanbullu Gelin 6. bölüm özet. Süreyya ve Faruk'un bebek sevinci

Geçen bölüm Adem ve annesini köşke yemeğe gelmişlerken bırakmıştık. Faruk hakkında araştırma yaptığı kaldırdığı her taşın altından çıkan Adem'i bu sefer de evlerinin komşusu olarak evinde yemekte görünce çok şaşırır. Adem ise tüm gece boyunca Faruk'u sinir edip Esma hanım'ın ise içini şişirir. Fikret ise abisinin sinir olduğu bu kişiyi kendisine yakın görür. Sırf biraz da abisi sevmedi diye sever Adem'i. Misafirler gittiğinde abisi ona Adem'den uzak durmasını söylediğinde de büyük tepki verir. Fakat girdikleri cep terminali ihalesine son anda girenin Adem olduğunu öğrenince duralar.

Ertesi gün Fikret soluğu Adem'in yanında alır. Ona ihaleyi sorduğunda Adem "Madem kafanda soru işaretleri var. İhaleden vazgeçeyim o zaman" der ve vazgeçer. Fikret şaşırır ama bir iş hallettiğini düşünerek sevinir. Adem ise ihalenin yapılacağı yeri satın alarak daha büyük bir sorun açmayı planlarmıştır. Fikret abisinin yanına gider "Bir lafımla ihaleden çekildi." havaları attığında Faruk Adem için daha da endişelendiğini söyler. Fikret bunu da üzerine alınır ve tartışırlar

Fikret otogara gittiğinde oradaki çalışanların dinlenmek için ihtiyaçları olan alan için konuştuklarını duyup yeni kafa dengi Adem'in yanına gidip "İki ofis yer açıp beraber bu kişilere dinlenme alanı mı açsak" der. Adem de Fikret'in Faruk'a danışmasına fırsat vermeden "Çok iyi düşünmüşsün. hemen yapalım." der ve adamları toplayıp iki firmanın beraber yapacaklarını duyurur. Lakin bunu yapacağına söz veren başka bir firmayı ezmiş olmuşlardır. Adam kavgaya gelince adamı yatıştırmak yine Faruk'a düşer.

Süreyya arkadaşı Dilara'nın Adem ile olan işbirliğinden habersiz onunla müzik okulu bakmaya başlar. Ancak adetinin 6 gün geciktiği uyarısı onun kafasını meşgul eder. Eczaneden alınan testten yapar; sonuç negatiftir. Hastaneye gidip kan testi yaptırır. Sonuç telefonuna mesajla gelir: Pozitif.. Dilara ile çok sevinip Faruk'un iş yerine gider. Faruk kardeşi ile tartışmaktadır. Akşam evde söylemeye karar verir. Akşam kocasına söylediğinde adam çok sevinir. Tüm aile çok sevinir.

Faruk'un eski sevgilisi Bursa'ya yerleşmiş. Süreyya'nın gittiği hastanede işe başlar

Esma hanım İpek'in hala kocasıyla beraber olmadığını duyduğu andan itibaren ona telkinde bulunup torun istediğini söyler.  Bağ evini temizletip onlar için hazırlatır ve O akşam abisi ile tartışarak eve gelen Fikret'i İpek'le abşbaşa kalsınlar diye bağ evine yollar. İpek yine başının ağrıdığını veya Faruk'la kavgasını bahane eder ama Fikret dayanamaz ve kıza biraz ısrar ederek sahip olur.

Faruk karısı ile başbaşa yemeği kadın doğumcuda bebeğin kalp atışlarını duyarak noktalar. Eve geldiklerinde davul zurna ile kardeşleri kapı önünde kutlama yapmaktadırlar. Süreyya Esma hanımın yanına gider ve çıktığında kendisinin de söylediğine inanamadığı şeyler söyler. fakat ondan hemen sonra içerden bir ses gelir. Süreyya içeri girdiğinde yerde baygın Esma hanımı görür

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder