İsimsizler 5. bölüm özet. Kaymakamın annesi öldürülüyor mu?

Geçen bölüm sonunda Afran bir restaurantta Elif ile yemek yiyen Kaymakam Fatih'i vurmuştu. Bu bölüm Elif adamın üzerine yatıp bu sefer kafasına sıkmasına engel olur. Afran kaçarken az önce yemek yiyen polisler silah seslerini duyup adamın peşinden koşarlar. Yaralanan adam kaçar. Her yerde onu aramaya başlarlar. Kaymakam ise başkanının tavsiyesine uyarak çelik yelek giydiği için bu suikastten kurtulmayı başarmıştır.

Kürşat ise Otto'nun örgüt ile çalıştığını; sınırı geçtiğinde Sawer ile görüştüğünü söyler. Kaymakam yanında adamlarla Otto'nun vakfına gider ve gerçek yüzünü bildiğini belli eder. Otto da arabasındaki vericiyi bulur. Rahat hareket edemesin diye Olcay'ı Otto'nun peşine takar.

Afran yaralıdır ve örgüt onun için Otto'dan doktor yardımı ister. Otto peşindeki adam yüzünden gidemez ama bir şeyler ayarlamaya çalışır. Afran'a yardım için gelen kişi onu çıkaramayınca kendisini polislerin takibine alır. Komiser Sinan'ın yanlış yönlendirmesi sayesinde adam kaçar. Afran'a yardım eden adam yakalanırken bir gazeteci ileri geri konuşunca Ahmet adama çıkışır

Otto; Afran'a doktor yardımı gerekli olduğu için bir bahaneyle doktor Elif ve bir hemşireyi yola çıkarır. Sonra da teröristler onları kaçırır. Elif Kaymakam'ı öldürmeye çalışan adamı tanır. Mermi çok içeri girmiştir. Elif orada o malzemelerle yapamayacağını söyler. Yanındaki hemşire kızı vurup Elif'i de tehdit ederler. Fatih ilaç getireceğini söyleyen ama gelmeyen Elif'i arar ama tabi telefon açılmaz

Otto Savcı Zeki ve komiser Sinan ile buluşur. Otto onlardan Kaymakam ve yanındakilerin açıklarını bulup itibarsızlaştırmaya çalışma kararı alırlar. Olcay ve Ahmet üzerinde dururlar. Ahmet'in oğlunun yanındaki genç ve Ahmet'in o gün o gazeteciye savurduğu tehdit üzerine önce Ahmet ile başlamaya karar verirler.

Otto; Sawer'i arayıp Elif'e bir şey yapmamasını tembihler. Elif Afran'ı ameliyat eder ama adamın yarası mikrop kapmıştır. Hemşire kız işleri bitince kendilerini öldüreceklerini düşündüğü için sabah adamlar uyuyorken kaçmaya çalışır ama yakalanır. Berfin onu Elif'in gözü önünde tek kurşunda öldürür. Komiser Sinan polislere Olcay ve Ahmet'i dinletmektedir.

Okulda Ahmet'in oğlu Selim'in üzerine gelmeye devam ederler. Allahtan Dayının karısı okulda öğretmendir ve çocuğu dizginlemektedir. Düelloya çağrılır. Sinan'ın gaz vermesi için yanına yerleştirdiği çocuk düelloya boş gelme; silahla gel der. Komiser Sinan kavga eden çocuktan silahı alır ve erkek erkeğe halledicez. Silahı da sonra vericem der.

Fatih dünden beri ulaşamadığı Elif için endişelenir ve çilingirle evine girer. Otto'nun yolunu kesip Elif'i sorar. Elif bir kağıda not yazıp yardım istemeye çalışır ama kağıt Berfin'in eline geçer. Kaymakam ve adamları Elif'in aracını ve telefonunu bulurlar. Virankaya belediye başkanı kadını örgüt makamında rahat bırakmamakta; kadın huzursuz olmaktadır.

Seher, Murat ve Kürşat sınır ötesinde bir ekibi öldürüp Fahriye diye bir kadını almaya kendileri gider. Seher deşifre olduğu henüz bilinmeden Fahriye'yi almak için gider. Evde Elif'i gören Seher Fahriye'ye kadını sorup Afran'ın da orada olduğunu ve Kaymakamı onun vurduğunu öğrenirler. Kaymakama hemen haber verirler. Emniyetten bir ekip yola çıkar. Sinan da bunu hemen örgüte haber uçurur. Berfin Elif'i havaya uçurmak için kapıya bombalı düzenek koyarlar.

Emniyet ve jandarma yolda kaçan Sawer grubu ile çatışmaya girer. Terörist grup ele geçer ama Afran ve siğerleri onlarla beraber değildir. Fatih, Olcay ve şöför Elif'in tutulduğu eve girmek için harekete geçerler. Sawer Otto'ya bombayı haber verir. Otto da tam kapıyı açmak üzere olan Olcay'a seslenir. Bombaları etkisiz hale getirip Elif'i kurtarırlar.

Annesi oğlu Fatih için endişelidir ve oraya gelmek ister. Otobüsle yola çıkar. Yanında oturan kadınla konuşurken ben kaymakamın annesiyim derken birisi duyar ve mesajla birine haber verir. Gözcü ismindeki kişi Sawer'e kızan örgütün üst yönetimi tarafından komutayı ele alsın diye gönderilir. Fatih'in annesinin bulunduğu otobüsün önü kesilir. Gözcü'nün hedefinde büyük şehirler vardır

Sawer Fatihh'i arar. Annesi ile konuşturur. Kadın son derece matanetlidir.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder