İsimsizler 3. bölüm özet. Murat kurtarılıyor

Canlı bomba son anda fark edilir ve Dayı onu düzeneği harekete geçirmeden elinden vurur. Kaymakam da üzerine atlayıp durdurur. Canlı bomba düzeneği şehit edilen Orhan kaymakamın suikastinde kullanılan madde ile güçlendirilmiştir.

Kürşat sınır ötesinde Murat'ı yakalayan Berfin ve adamlarını takip eder. İnsansız hava aracı ile o bölgeyi araştırtır ve Kaymakam'a haber verir. Dayı'nın oğlu gibi sevdiği Murat'ı kurtarmak için hazırlanmaya başlarlar

Eylemde başarısız olan Otto'ya terörist Zafer yüklenir. Otto esir düşen Murat'ı konuşturmak için kimyasallar vermeyi teklif eder. Murat'ı başka bir yere naklederler. Kürşat da insansız hava aracı da peşlerindedir.

Polis canlı bomba yüzünden diğer ağalar da Yunus ağaya yüklenir. Ürperi ismindeki torunu orada olduğunu Kaymakam'ın onları korumak için neler yaptığını anlatsa da inanmazlar.

Kaymakam tahkikatı Sinan'a değil bir üstü olan kişiye verir ama o her fırsatta burnunu sokmaya çalışmaktadır. Polisin evinde yapılan aramada gizi bir yerde pasaportlar, sim kartlar ve dolarlar bulunur. Sim kartların seri olduğunu fark eden Ahmet arada eksik olan iki hattın konuşma dökümlerini bir arkadaşından ister. Ahmet'in karısı ve çocukları gitmekten vazgeçmişlerdir.

Kaymakam ve ekibi bir yere baskın yapar. Ancak Murat'ı kaçıran teröristler İHA'yı atlattıkları için yanlış yere baskın yaparlar. Derman bacağından bıçakla yaralanır ama kanı da durmamaktadır. Yolda gelirken gördükleri bir mülteci kampına Derman'ı bırakmayı planlarlar. Orada Elif ve Fatih karşılaşır. Elif Derman'a yardım eder.

Otto yanında doktor Elif ile mülteci kampına tıbbi yardım getirdiğini zannetmektedir ama Otto Murat'ın sorgusunda kullanılmak üzere kimyasal getirmiştir. Murat getirilen kimyasalın üzerindeki insani yardım vakfının simgesini görüp herşeyi anlar. İlaç kendisine vurulduktan sonra başındakiler onun konuşmasını beklerler.

Sinan ve Otto buluşur. Mahmut'un sağ yakalanacağı planlanmadığı için evde çıkan delillerden bir şey çıkacağından korkmaktadır. Sinan Otto'ya sınır ötesine bir İha yollandığını; yakında bir operasyon olabileceğini söyler. O da Murat'ı bildiği için Fatih ve adamlarının nerede olduğunu sorar. Vilayete gittiklerini duyunca sınır ötesine gittiklerini hemen anlar ve örgüte haber verir. Örgüt Murat'ı hemen karargaha getirmek üzere harekete geçer.

Ahmet komiser canlı bomba Mahmut'un görüntülerini seyrederken başka biri daha olduğunu fark eder. Mahmut'un evin hiç bir yerinde parmak izi olmadığını öğrenir ama adamın aklına video kamerasının içindeki kartı parmak izi araştırmaya gönderir. Sonuçta içindeki kartın üzerindeki parmak izi Sinan amire ait çıkar

Sınırın öbür ucundaki grup istihbarattan birinin haberi ile bir yere baskın yaparlar Bu sefer doğru yerdir. Berfin Murat'ı konuşturmak için öleceğini bile bile ikinci doz yapma emri verirken grup ateşe başlar. Olayın en sonunda terörist kızlardan biri istihbaratçı Seher çıkar. Arkalarından Murat'ı almaya gelen grubun lastiğini patlatarak kurtulurlar. Derman'ı da alıp dönüş yoluna çıkarlar. Seher deşifre olduğu için artık gruba dahil olur.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder