İsimsizler 2.bölüm özet. Nevruz'da polis canlı bomba olursa

Virankaya bu kalkışmaya rağmen düşmez. Herkes üzerine düşenden fazlasını yapar. Ertesi gün maddi kayıplar onarılır. Kaymakam Fatih neden ilçenin içerisine kadar girilebildiğini ve böyle büyük bir yığınak yapılabildiğini sorgular. Diğer taraftan saldırının ilk olarak bir trafik polisi ekibine yapılması ve bu ekibin o ıssız yere neden gönderildiği sorgulanır. Emri veren Sinan ismindeki komiser dikkatlerini çeker. Aynı adam ilk bölümde kadın teröristin kaçmasına da yardım etmişti.

Kaymakamlıkta patlayan bombanın ana maddesi gerçekten de o maddedir. Patlayıcı maddenin raporlarını ararlar ama arşivde yoktur. En son inceleyen kişi Sinan komiser görünmektedir. Adamın bilgisayarında bir şeyler sakladığını düşündükleri için Fatih kız kardeşini Yıldız'ı çağırır. Bilgisayarlar konusunda uzman olan kız sayesinde Sinan'ın bilgisayarına sızmaya çalışırlar ancak Sinan içeri girildiğini de kendisinden kuşkulanıldığını da anlar.

Örgüt nevruzda canlı bomba eylemi planlarlar. Terör örgütünün içinde Veysel isminde bir muhbir vardır. Kürşat onun isteği üzerine sabah sınırı geçip onunla buluşacaktır. Kaymakam yanına Murat'ı da almasını ister. Terörist kız Veysel'den kuşkulanarak onu takip eder ve hain olduğunu anlayıp konuşturmaya çalışırlar. Kürşat ve Murat örgüt tarafından sınırın öbür ucunda yakalanacakken son anda kurtulurlar. Kürşat birinden uyuşturucu alır maksadı uyuşturucunun en üstündekine ulaşmaktır

Komiser Sinan canlı bombaya yeleğini verir. Sonra da hücre evi basar. Maksat ortalığı alevlendirmektir. Sinan hücre evi baskınında çocuklardan bazılarını tartaklar. Bu durum aileleri ve basını galeyana getirir. Sinan komiser bir polisi patlayıcı dosyasını almakla suçlar ve aynı polisi canlı bomba olmaya ikna eder. Adam bombalı yeleği giyer ve meydana ilerler. Polis olduğu için aranmadan kalabalığa doğru ilerler.

Kürşat tam Veysel'in bıraktığı mesajı alacakken Murat onlara tuzak kurup bekleyen kadın terörist Berfin'i görür. Onun dikkatini çekerken Kürşat notu alıp canlı bomba olduğu haberini kaymakama iletir. Murat ise malesef Berfin tarafından yakalanır. Kadın belediye başkanının da konuşma yaptığı bu meydanı boşaltma ikazı yaparlar ancak kadın baskılar bizi yıldıramaz propagandası yapıp boşalttırtmaz. Ancak bombacı polis meydanda cekedini açıp "Devletine baş kaldıran bir halk yaşayamaz" der ve tetiğe parmağını koyar. Bölüm biter


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder