İstanbullu Gelin 4. bölüm özet. Süreyya boşanma evrağını imzalıyor

Geçen bölüm Esma sultanın özenerek, gösteriş olsun diye ve en çok da Süreyya'ya inat olarak çifte düğün yapmışlardı. İmzalar atıldığı sırada Süreyya'nın belalısı ortaya çıkıp kendi kafasına silah çekmiş onu durdurmak için Faruk üzerine atılmıştı.

Bu bölüm de buradan başladı. Kimseye bir şey olmasa da gelen polisler ve patlayan silahla beraber ortalık karışır. Düğün iptal olur. İpek tüm şımarıklığıyla sürekli Süreyya'yı suçlayıp düğünüm mahvoldu diyip durur. Eve döndüklerinde de Fikret'e sinirlerim bozuk der ve gerdek gecesi gerçekleşmez. Daha sonraki günlerde de kız Fikret'ten o manada uzak durur

Tam her şeyin durulduğu bir anda vali ve emniyet müdürü aileye geçmiş olsuna geldiğinde İpek "Ben bu adamı çarşıda Süreyya ile konuşurken gördüm" der. Kız da inkar etmez. Açıklamaya çalışsa da Faruk çok sinirlidir. Çekip gider. Kız perişandır. Kocasını arar ama adam telefonunu açmaz. Bu arada herkesin içinde aile sırını söylediği için Esma sultan pek kıymetli gelini İpek'e sağlam fırça atar

İpek'in annesi Kıymet kızı için endişelenip konağa gelir. Esma sultan da hem onu susturmak hem de ahaliyi susturmak için son derece güçlü ve vakur bir şekilde çarşıda dolaşır. Kimse yüzüne karşı bir şey söyleyemez. Süreyya kocasının telefonlarını açmamasına kızıp şirkete gider. Sağlam kavga ederler. Kız kapıyı vurup çıkar

Bu arada  Baran şirketinin borsadaki hisseleri değer kaybetmiştir. Adem düşen hisseleri almaları için emir verir. Adem annesi Reyhan'a hemen Baranların yanındaki konağı alıp dayayıp döşemiştir. Diğer taraftan da otogarda yine onların yanına dükkan açmıştır.

Adem barda otururken Süreyya'nın arkadaşı onunla tanışır ve meyhane adresi ister. Hatta ona bana eşlik eder misin der. Tam o sırada Süreyya ağlayarak arkadaşının arayınca o da kızı meyhaneye çağırır. Adem onlara düşledikleri müzik okulunu açabileceğini söyler. Bu arada Adem birisinden kızın içerken ki görüntülerini çekmesini ister.

Faruk karısının evde olmadığını annesinden öğrenir ve merak ederek Süreyya'yı arar. Bu kez de Süreyya telefonları açmaz. Arkadaşı dayanamayıp Faruk'a yerlerini mesaj atar. Ancak olay daha da şiddetlenir. Süreyya geceyi kız arkadaşıyla otelde geçirirken Faruk da iş yerinde koltukta yatar.

Esma sultan'a özellikle meyhanede çekilen resimler getirilir. Esma sultan avukatlarını arayıp boşanma davası dilekçesi hazırlatır. Süreyya'yı avukat arayıp konağa çağırır. Kız geldiğinde ona Faruk'tan gizli hazırlanan dilekçeyi sanki Faruk'un fikriymiş gibi sunar. Süreyya çok kırılır ve hiç düşünmeden dilekçeyi imzalar. Bu konuşmaya İpek kulak misafiri olur ve çok sevinir.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder