İstanbullu Gelin 3. bölüm özet. Düğünü basan kim?

İpek yemeğe gelir ve Esma hanım onu "Gelinim" diye tanıştırır. Fikret ile evlenecekleri haberini verir. Faruk duruma akıl erdiremez. Annesi ise kardeşin İpek'i seviyor diyince çaresiz olayı kapatır. Akşam İpek'i istemeye giderler. Esma hanım sürekli Süreyya'ya laf sokunca Faruk herkesin erkenden kalkmasını sağlar. Bu Fikret ile aralarının gerilmesine sebep olur.

Süreyya'nın teyzesi belalısının saldırısından sonra korkar ve bir taksiye binip otogara gidip ilk otobüsle Bursa'ya gider. Bu arada onun Bursa'da gençlikte bir olayı varmış. Birileri onun Bursa'ya gelmesini yasaklamış. Kadın da hep yüzünü gizleyerek dolaşır. Esma hanım teyzenin habersiz gelmesinden memnun değilken tam düğün öncesi arkadaşı Dilara da gelir.

Süreyya'nın belalısı teyzeyi Bursa'ya kadar takip eder ve konağı da öğrenir. Alış veriş sırasında onlara kendini gösterir. Süreyya onunla konuşup ikna edebileceğini zanneder. Onlar konuşurken onları İpek görür.

Süreyya'nın düğün alışverişinden sıkıldığını anlayan Faruk Dilara'nın da yardımıyla bir barda bekarlığa veda ayarlar. Kına gecesine değil de bu mekana gelen Süreyya çok sevinir ancak içkiyi fazla kaçırır ve arkadaşının onu sahneye çağırmasıyla sahneye çıkıp şarkı söyler. Faruk tam buna çok kızmışken bir adam kızın sahneden inerken yardımcı olmak için elini tutar.

Artık bu Faruk için son damladır. Pür hiddet Süreyya'yı kolundan tutup mekandan çıkarır. Tüm yol boyunca tartışırlar. Eve gittiklerinde Faruk başka odaya geçer. Süreyya'nın canının sıkkınlığını fark eden Osman kıza destek olur. Ondan da aldığı güçle Süreyya tam odadan çıkıp Faruk'a gidecekken Faruk da aynı anda ona gelmek üzere odadan çıkar ve ikili barışırlar.

Küçük kardeş de o gece çok içkilidir. Hizmetli olan kız ile birlikte olur. Fikret de barda biriyle tanışır. Aynı adam Süreyya sahneden inerken onun elini tutandır. Sonradan öğreniriz ki bu adam İpek'in
annesinin yıllar önce görüşmeyi kestiği Boranların düşmanı teyzesinin oğluymuş.

Süreyya düğün alış verişinde Esma hanımdan sadece annesinin gelinliğini giymek için izin ister ama kadın inatla ona başka bir gelinlik alır. Düğün günü o gelinliği giyen kıza normalde takması gereken gerdanlığı takmayınca Süreyya üzülür ve karşı hamle olarak düğüne annesinin gelinliği ve inci küpelerle çıkar. Esma hanım dona kalsa da belli etmez.

Düğün gecesi içeri sızan Süreyya'nin belalısı tam evetlerin dendiği anda ortaya çıkar. Süreyya'ya seslenir ve düğün hediyesi olarak kafasına silahı dayar. Tam tetiğe basacakken Faruk üzerine atlar ve silah sesi duyulur

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder