İstanbullu Gelin 5. bölüm özet. Faruk; Adem Sezgin ile tanışıyor

Geçen bölüm Esma hanım Süreyya'ya sanki Faruk istemiş gibi boşanma evrakı imzalatmaya çalışmıştı. Süreyya evrakı imzalayıp sinirini alamayıp Faruk'a gider ve toplantıyı basar. Faruk haberi olmayan bu evrak ve durum karşısında şaşırır. Önce Süreyy'yı bu kağıdı hazırlatanın kendisi olmadığına ikna eder. Sonra eve annesine gidip esip gürler. Süreyy'nın teyzesi olanları duyup yiğenine söylediğinde Süreyya kocasının evliliklerine sahip çıkmasına sevinir. Faruk karısının yanına gelip "Beni terk etme" der. Beraber İstanbul'a giderler.

Esma hanım ikilinin barıştığını ve İstanbul'a gittiklerini duyunca üzülür. Gece Süreyya arkadaşı Dilara ile müzik okulu açma hayallerinden bahsederken Faruk yardım edeceğini söyler. Sonra Faruk laf arasında babasının 10 yıl önce bugün öldüğünü o gün konakta mevlüt olacağını söyleyince kız Bursa'ya dönmeyi istediğini söyler. Sabah ilk iş babasının mezarını ziyaret ederler.

Adem'in annesi hemen arkalarında mezarı ziyaret eder. Kadın tam ayrıldığında da Esma ve küçük oğlu kabristana gelir. Süreyya mevlüde son anda yetişir ve neşesi, güzelliği ve mevlütte seslendirdiği parça ile gelen misafirlerin kalbini kazanır. Adem'in annesi de mevlüde gelir ve Fevzi beyin resmi bakıp bakıp ağlar. Kız kardeşi Kıymet ile çıkışta tartışırlar.

Adem de o gün otogarda şubesinin açılışını yapar. Boranlardan Fikret oradadır ve adamı tanır. Adem babasının tesbihini de ofise duvara asar. Faruk'un gireceği bir ihaleye birisi son anda katılmış; borsada düşen hisseler alımlar ile tekrar yükselmiştir. Faruk bunların hepsinin altından birisinin çıkacağını hisseder ve Adem Sezgin adını adamına araştırtır.

Faruk'un eski sevgilisi İngiltere'den Bursa'ya taşınır ve yıllar önce Faruk ile kaldıkları evi tutar. Kıymet hanım hizmetlilerin dedikodularında kızının ve Fikret'in beraber olmadığını öğrenip konağa gelir ve kızıyla konuşur. Bu konuşmayı duyan Esma hanım şok olur. Esma hanım mevlütte tanıştığı komşularını eve yemeğe davet eder. Faruk aşağıya indiğinde her taşın altından çıkan Adem Sezgin ve annesi karşısında bulur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder