Çoban Yıldızı 3. bölüm özet. Zekkar kimi vuruyor

Seyit yangından Zühre'yi yangından kurtarır. Ailesi hastahanede ama durumları iyidir. Zühre ise Seyit'in ailesinin başına gelenlerden ve evlerinin yanıp kül olmasından kendisini suçlar. Hastaneden çıkan aile evlerinin kalıntıları arasında oğullarının adını sayıklayıp göz yaşı dökerken seyit karşılarına dikilir. Aile çok mutlu olur. Babası Seyit'e kızı teslim etmesini söyler ancak o ailesini alıp oradan götürür. Geçen bölüm Zühre'yi bıraktığı ailenin yanına bırakır. Zühre de oradadır.

Zekkar'ın oğlu Ali ise babasının yaptıklarını hazmedemez ve eve gittiğinde odasının darmadağın eder. Polisler Zekkar'ı karakola alırlar ama adam herkesin yangını kimin çıkardığını görmediğini söylemelerini sağlar. Oğlu Ali de aynı ifadeyi verince Zekkar salıverilir.

Seyit Zekkar'ın arabasına biner onunla tenha bir yerde kavga eder ve adamı arabasına bindirip üzerine benzin döker. Tam yakacakken dedesi ve arkadaşı gelip Seyit'i durdururlar. Bu arada kocasından Seyit ve Zühre'nin sağ olduğunu öğrenen Şerife durumu hemen Zekkar'a haber verir.

Eve dönen Zekkar oğlunu kendi tarafına çeker. Fikret Karakaya kendisine gelir ve evine döner. Zekkar ise bir işine yaramayan Zühre'nin ailesini salıverir.

Zühre ailesinin Seyit'e kızın kocasına dönmesi için söylediklerini duyunca sabah evden kaçar. Seyit onun peşinden gider. Zühre terminalde ailesiyle karşılaşır. Babası onun tarafındaymış gibi davranır ama tekrar kızına ihanet edip Zekkar'ı arar. Zekkar'ın adamlarını gören Zühre kaçarken ona yine Seyit yardım eder. Tamire gidecek bir otobüsün bağajında uzaklaşırlar. Kızı yine elinden kaçıran Zekkar iyice sinirlenir.

Seyit; Zühre ile tekrar arkadaşının evine gelir ve "İstanbul'a gidelim" der. Fakat nasıl gideceklerini bilemiyorlarken Seyit'in babası gelir ve onları İstanbul'a götürmeyi teklif eder. Seyit Zühre'nin de gelmesini şart koşar. Babası ile olurdu olmazdı diye tartışırlarken dede araya girer ve Zühre de gelecek der. Şerife'yi de alıp gece yola koyulurlar. Şerife mola yerinde tekrar Zekkar'ı arayıp haber verir. Zekkar da uçağa atlayıp İstanbul'a gelir.

Şerife adama Çayırova da dinlenme tesislerinde olduğunu haber verir ve Zekkar oraya gelip silah çeker. Zühre Seyit'in önüne geçer. itiş kakış sırasında Zekkar hiç tereddüt etmeden tetiğe basar.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder