Çoban Yıldızı 2. bölüm özet. Seyitlerin evi alev alev

Zühre gerdek gecesi kendisine kıymaya çalışırken kocası ile yaşadığı itiş kakış sonucunda Fikret Karakaya'yı bıçaklar. Gelin Sırma'nın yardımıyla kaçmayı başarır ama gidecek yeri de hali de yoktur. Bir kaç kez rastlantı eseri karşılaştığı ve kendisine yardım eden taş ustası Seyit'in atölyesine sığınır.

Sabah atölyeye gelen Seyit kanlı gelinliği ile Zühre'yi görür. Kız ben "Fikret beyi öldürdüm" der ve bayılır. Zühre yaralıdır. Seyit kıza pansuman için bir şeyler alır. Seyit kıza temiz elbiseler verir ve arkadaşlık yapmaya başlarlar.

Diğer tarafta Fikret beyi yaralı bulan oğlu Zekkar taş üstünde taş bırakmamacasına ortalıkta Zühre'yi aramaktadır. Fikret beyin durumu ise iyidir. Seyit'in babası karısı Cevahir ile barışmak istemektedir. Ancak kadının cevabı olumsuzdur. Kızı onları görüp annesinin barışacağını zannederek kadına yüklenir. Bu arada babanın beraber yaşadığı Şerife eski karısı ile adamı görünce öfkelenir.

Taş atölyesinin etrafında dolanırken Zühre'yi ve Seyit'i görür. Kızın kanlı gelinliğini atölyeden çalıp Zekkar'a götürür. Kız gelinliğin orada olmadığını anlayıp Seyit ile kaçmaya başlar. Kamyona arkadan gelen Zekkar ve adamları ateş açar. Kamyondan yola gökülen taşlar sayesinde kaçmayı başarırlar.

Seyit kızı bir arkadaşının yanına emanet bırakır ama kız Seyit'in ve ailesinin peşine düşeceklerini anladığı için orada kalmak istemez. Gerçekten de Seyit eve dönerken Zekkar da ailesinin evine girmiş onları hırpalamaktadır. Dedesinin telefonundan onu arayıp eğer Zühre'yi getirmezse ailesine zarar vereceğini söyler. Gerçekten de çocuğun gözleri önünde aile de içindeyken evi ateşe verir.

Komşuların ve itfaiyenin gelmesi ile ailenin evden çıkmasına izin verir. Seyit onları dışarı çıkarır ama oraya gelmiş olan Zühre içeri girer ve çıkmaz. Seyit de eve girer. Kızı çıkmaya ikna etmeye çalışır ama kız onların eline düşmektense ölmeyi tercih eder ve çıkmak istemez. Seyit ve ikisi içeride kalır



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder