Diriliş Ertuğrul 80. bölüm özet. Ural ve Vasilyus yine ittifak mı edecek?

Hanlıpazar'ı sözde almak amacıyla gelen Vasilyus karşısında Aslıhan hatunu görünce şaşırır. Çatışma çıkar. Tam Ertuğrul Vasilyus ve komutanını öldürecekken adam Bamsı Alp'in elinde olduğunu söyler. Ertuğrul çaresiz Vasilyus'la Bamsı'nın takasını kabul eder. Bamsı geçen bölüm Teo tarafından yakalanmıştı. Bu bölüm bayağı hırpalanmış bir şekilde değiş tokuş sonucu obasına döner. Ancak içinde Helena'nın yangını ve yakalanmanın ezikliği vardır. Ertuğrul da Bamsı'ya kızar

Vasilyus rahat durmaz ve Hanlı pazar da toplanacak olan Türkmen beylerinden üçünün yolunu keser ve alpleriyle beraber onları öldürür. Hanlı pazarda toplantı bu kötü haber ile son bulur. Helena ise kalede bu haberi kutlayan Vasilyus ve komutanları görür. Ertuğrul Turgut alp, Samsa ve Kutluca'yı kaleye yollar ve Vasilyus'un komutanlarından öldürmelerini ve ortalığa asmalarını söyler.

Aliyar obadan gelen Ural'ın kendisine biat etmeyen bir beyi öldürdüğü haberi ile abisinin katline emir verir. Ancak oba içindeki Ural bey tarafındaki alpler sayesinde Ural ve karısı 2 kere kaçar. Ural; Köpek'in yoluna çıkıp konuşur ama emir artık onun tarafında değildir. Bu sefer Ural kaleye gidip Vasilyus'a işbirliği teklif eder.

Sadettin Köpek sultandan gelen bir haberle acilen Konya'ya döner. Ertuğrul ve ailesi Aliyar'a misafir olarak gider. Dündar orada bir kıza aşık olur. Ancak kız Ural'ın her zaman yanında olan Acar beyin kızıdır. Halime bu işin olmayacağını Dündar'a söyler. Çocuk çok üzülür. Ertuğrul Candar alplerinin eğitimsiz olduğunu anlar ve başlarına Aliyar'ın da onayı ile Doğan Alp'i bırakır. Eşi Banu Çiçek de kadınları eğitecektir.

Turgut alp ve ekibi Haçaturyan ustanın desteğiyle 3 komutanı ve pek çok muhafızı kalede gece öldürmeyi başarır. Vasilyus'un 3 komutanını kalede görünür yere asarlar ve Vasilyus Ural ile yediği yemek sırasında olanları öğrenir. Vasilyus aldığı bu darbe ile deliye döner. Ural ise o ana kadar kendisine önem vermeyen Vasilyus'la müttefik olmasını sağlayacak bu durum için mutlu olur.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder