İsimsizler 1. bölüm özet. Virankaya düşecek mi?

Virankaya ilçesinde herkesin sevdiği kaymakam Orhan Yağız makamında bombalı bir saldırıda şehit olur. Küçük oğlu kıl payı kurtulurken 2 kaymakamlık çalışanı da saldırıda ölür. Baş rolümüz Fatih Keskin oldukça başarılı genç bir diplomattır. İsviçre'ye atanmış iken televizyonda gördüğü bu bombalı saldırı haberi üzerine yurt dışına gitmekten vazgeçer çünkü ilk kez doğrudan devletin makamına saldırılmıştır. Bu saldırının devamının geleceğini düşünmektedir.

Virankaya ilçesi sınıra yakın ve loistik için önemli bir yerdir. Fatih Başkan ile konuşur ve görevi alır. Yanına da güvendiği 2 kişiyi ister. Biri terörle mücadele polisi Ahmet diğeri özel kuvvetlerde yüzbaşı Olcay'dır. Olcay; Ahmet'in aksine küskündür ve göreve pek sıcak bakmaz.

Fatih Virankaya'ya gitmek için uçaktan iner. Bir taksiyle ilçeye gitmeye çalışırken terör örgütü yolda pusu kurar. Aynı uçakta beraber indiği iki özel harekatçı gençten biri yaralanır. Baskın yapanlardan birini de yakalarlar. Yakalanan kızı kurtarmak için harekete geçerler. Aynı zamanda 1-2 güne kadar sağlam bir çatışma hazırlığı içindedirler. Polis kimliği olan biri kıza kaçması için yardım eder. Kız kaçtığında belediye başkanı Heja; bağımsız milletvekilinin aracı diyerek diplomatik dokunulmazlıkla arabası aranmadan ilçeden çıkarır.

Havaalanından gelirken yaralanan asker ölür cenazesine devlet erkanı katılır. Olcay bombayla patlatılmış kaymakamlık mekanında bir madde bulur. Bu madde örğütlerin değil devletlerin depolarında bulunan ve özel hazırlanan assas bir maddeye benzemektedir. İncelemeye yollanır

Kaymakam ilçede gezerken bir kaç kişiyle konuşur; eski kaymakamın yaralanan çaycısını ziyaret eder. Ertesi gün ilçeye ağır silahlar yığılır. Gece devlete bağlı bir ağanın evinde diğer ağaları toplamıp yemek yerlerken istihbarat gelir; fırlayıp çıkarlar. Polis de jandarma da hatta korucular da ilçeye takviyeye giderler. Çatışmalar sürerken bölüm biter


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder