Diriliş Ertuğrul 81. bölüm özet. Mühimmat ele geçiriliyor

Turgut alp, Samsa ve Kutluca Karaca hisar kalesine girip Vasilyus'un üç komutanını öldürüp kalenin görünen bir yerine asmışlardı. Vasilyus çılgına döner ve kalede bir sürek avı başlatır. Haçaturyan usta'nın yardımıyla saklansalar da ev ev arama başladığı için kaleden çıkmaları gereklidir. Helena'ya ulaşırlar. Kız kaleden çıkmalarını sağlar.

Bu arada Helena kendisinin de içinde bulunduğu imparatorun mabeyncisinin baskınının sorumlusunun Vasilyus olduğunu duyar. Aynı konuşmada Nikea (İznik)'ten gelen bir mühimmat yüklü kervan olduğunu da duyar. Bu bilgileri kaleden çıkmadan önce Turgut alp'e söyler. Onlarda obaya gittiklerinde Ertuğrul ve Aliyar beye söylerler.

Cavdar obasına kara haber gelir. Ural beyin peşinden yollanılan alplerden üçü şehit olmuştur. Onları şehit eden alpler düzmece bir hikaye ile işin içinden çıksalar da Ertuğrul'un dikkatini çekmişlerdir.

Dündan ise geçen bölüm düştüğü sevda ateşinin toyluğu ile birleşimiyle kıza hava atacağım diye talimhanede olay çıkarır. Ertuğrul bey herkesin içinde ona kızar. Bu arada Günyeli hatun Hayme ananın etrafında dolaşmakta Halime sultanı sinir eden şeyler yapmaktadır. Halime Dündar'ın Günyeli'nden hoşlandığını ama onun Acar beyin kız olduğunu Hayme anaya söyler.

Ural ise kendisine gereken altın desteğini Vasilyus'tan talep eder. Bu altınla Türkmen beylerinin birlik olmasını engellemeyi taahhüt eder. Helena hiç istemese de düğün hazırlıklarına devam eder.

Mühimmat kervanını öğrenen Ertuğrul bey bir taşla iki kuş vurmak için bu haberi etrafa yayar ve obadaki hainin bu bilgiyi Ural'a götürmesini sağlar. Elbette şüphelendiği kişinin peşine Abdurrahman'ı takarak. Şüpheli alp diğer alpleri Ural bey için öldüren alptir. Doğru kaleye gidip mühimmat kervanına Ertuğrul ve Aliyar'ın baskın vereceğini söyler.

Kervanın ana yoldan değil ıssız bir yerden gideceğini anlayan Ertuğrul alpleriyle saldırır. Orada olanları öldürürler. Hemen arkasından Teo ve adamları onları kuşatır. İşte o zaman saklanan Aliyar ve adamları ok atıp saldırır ve Teo hariç hepsini öldürür. Teo kaçarak haberi Vasilyus'a götürür. Ertuğrul ve Aliyar elde ettikleri silah mühimmatı ile obaya gelip herkesin takdirini kazanırlar.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder