Diriliş Ertuğrul 82. bölüm özet. Ertuğrul Yağız'ı öldürüyor

Geçen bölüm sonunda Ertuğrul Vasilyus'un mühimmatlarını ele geçirişlerdi. Vasilyus kaledeki haini bulmaya çalışırken Ural sürekli Helena'ya dikkatini çekmeye çalışıyor. Ertuğrul ve Aliyar cephesi ise casusluk yaptığı belirlenen Yağız alp'i bir kez daha kullanıp yeni bir tuzak kurmak isterler. Vasilyus'a Ural bey üzerinden buldukları mühimmatları Türkmen obalarına dağıtacakları haberini uçururlar. Vasilyus da boş durmaz. Kaledeki haini ortaya çıkarmak için Helena'ya Ertuğrul'un kervanına baskın yapacağı haberini fısıldar. Kız da Haçaturyan ustaya haber verir.

Halime hatun kilim hanede Günyeli hatunu azarlar. O da Dündar'a sızlanır. Dündar ise Halime'ye göz dağı verir. Halime de durumu Ertuğrul'a anlatır.

Vasilyus Ertuğrul'un mühimmat kervanına baskın yapmayı planlar. Teo'yu ikindi bir ekip olarak gönderir. Ertuğrul ve adamları kervana baskın yapıp yendiklerinde Teo ve adamları ortaya çıkar. Fakat Ertuğrul'un da planı vardır. Mühimmat yerine kendi adamlarını oklarıyla ortaya çıkarır. Teo yakalanırken adamaları ölür. Fakat bu baskını Helena'nın haber verdiğini anladığını anlayan Ertuğrul yeni bir plan kurar

Helena Haçaturyan'ın dükkanından çıkarken onu takip eden Çolpan hatun adamı tanır. Teo ve ekibi tuzağa düşünce Vasilyus Helena'nın hain olduğundan emin olur ve kızı zindana atar.

Ertuğrul yanındaki esir Teo ile Çavdar obasına gelir. Doğruca Yağız'ın çadırına gider. Teslim olmasını söylemesine rağmen adam kılıç çekince onu tüm obanın gözü önünde öldürür. Boynuna taktığı mektupla hainin o olduğunu bildiği ve mühimmat kervanının zaten en başından beri onun tuzağı olduğunu yazar. Vasilyus Helena'dan şüphe ettiği için pişman olur. Ural'ı da beceriksizlikle suçlar.

Bu arada Ural da kendisini seven Türkmen obalarının beyleriyle toplanır. Aliyar bunu haber alıp dönüşte yolunu keser. Kıran kırana bir kavga olur. Ural zor bela kaçar. Aliyar da Türkmen obalarının beylerine Ural ile olurlarsa onu karşılarına alacaklarını açık açık söyler.

 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder