İstanbullu Gelin 2. bölüm özet. İpek konağa gelin gelecekmiş


Esma hanım konağına çağırdığı İpek ve ailesiyle otururken içeri Faruk gelir. Yanında elinden tuttuğu Süreyya vardır. Sürayya'nın evlenmeyi düşündüğü kız olduğunu söylediğinde İpek ve ailesi kalkıp gider. Esma kıza ağır laflar eder. Faruk ve annesi tartışırken Süreyya evden çıkar. Faruk onu bir otobüse binmiş İstanbul'a giderken bulur. Tesadüf eseri kız onun otobüslerinden birine binmişmiş. Otobüsün önünü keser; kızı indirir ve barışırlar.

İstanbul'a gittiklerinde nikah dairesine başvurup; gerekli işlemleri halledip ertesi güne nikah günü alırlar. Faruk bir tek kardeşi Osman'a söyler ve ondan nikah şahidi olmasını ister. Osman kıza karşı bir şeyler hissettiği için istemese de mecburen kabul eder. Evden çıkarken durumu küçğk kardeşe söyleyince olay kısa sürede duyulur.

Fikret ise annesinin İpek'e karşı hislerini fark etmemesine veya umursamamasına içerler. Annesine "Tek oğlun Faruk mu? Biz ne zaman senin çocukların olacağız?" gibi laflar eder. İçki içip arabada sabahlar. Otogara sinirli ve yorgun giriş yaptığında bir çalışanın arkasından ettiği laflara kızar. Olay çıkarır. Elemanı işten kovar hatta kafasına silah dayar.

Süreyya ve Faruk evlendikten sonra Bursa'ya konağa gelir. Esma hanım kendi yatak odasını Faruk ve Süreyya için hazırlatır. İpek'e aldığı her şeyi kıza verdirtir. Süreyya Esma hanıma karşı alttan alsa da kadının öfkesi ve inadı geçecek gibi değildir.

Esma hanım yeni bir hamle yapar ve İpeklere gidip kızı Fikret'e ister. İpek konağa gelin gitme amacıyla kabul eder. Akşam yemeğe İpek'i de çağırır ve kızın onun gelini olacağını söyler. "Fikret ile İpek'i evlendiricem" der. Herkes şok olur

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder