Çoban Yıldızı 1. bölüm özet. Zühre kaçabilecek mi?

Dizinin baş kadın kahramanı Zühre babası Hasan tarafından civarın en zengin ailesinin başında bulunan Fikret Karakaya'yla evlendirilmek üzere satılmıştır. Ancak kız hiç bir şekilde bunu istememektedir. Defalarca kez kaçmayı dener ama başarılı olamaz.  Fikret'in Zekkar isminde acımasız bir de oğlu vardır. Hatta kim olduğunu bilmeden sarhoşken kıza saldırmaya da kalkar.

Her kaçma teşebbüsü sırasında kendini Seyit ile karşılaşmış bulur. Seyit hatta küçük yardımlar yapsa bile elinden fazla bir şey gelmemektedir. İki genç de birbirlerine aşık olurlar.

Seyit'in dedesi eski bir taş ustası olan Mustafa Zahir gelini, yatalak karısı, kız ve erkek torunları ile beraber eski bir evde yaşamaktadır. Torunlarının babası tek oğlu İbrahim bir kadın için onu terk etmiştir. İbrahim yatalak olan annesini görmek için geldiğinde elini öptüğü kadın can verir.

Fikret kızın isteksiz olmasını dinlemez ve yine de zorla nikahı kıyılır. Düğün yapılır. Gerdek gecesinde Zühre kendisini öldürmeye kalkar. Fikret müdahale eder. Boğuşma sırasında adam yaralanır. Zühre de biraz yaralanmıştır. Zahir'in karısı Sırma; Zühre'nin kaçmasına yardım eder. Gizli bir geçitten geçen Zühre bir at çiftliğinden at çalar ve kaçmaya başlar





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder