Kocaman Ailem 4. bölüm özet. Hulusi Şinasi'yi affedecek mi

Şinasi'nin şirketin %49 unu Güzide sattığı öğrenince Hulusi sözleşmeyi iptal etmek ister ama iptal şartları çok ağırdır. Üstelik sözleşme şartlarına göre eğer büyük ortak bir sağlık sorunu yaşarsa küçük ortak şirketi yönetecektir. Hulusi ve diğerleri Şinasi'ye çok kızar. Övgü beklerken şirketten ve evden kovulan Şinasi hem abisinden hem de karısından veto yer. Gidecek yeri olmadığı için yiğenlerinin yardımıyla bodrumda kalmaya başlar. Ancak o gece eve geç saatte giren Şinasi'yi hırsız zannedip kafasına cam vazo ile vuran abisi endişelenip kardeşini affeder.

Selim bu olaydaki hinliği, Ahmet şirketin neden parasal sıkıntısının sebebini araştırmaya başlar. Muhasebe müdürünün ortadan kaybolmasından şüphelenen Selim; Berrak'ın yardımıyla önce banka hesaplarına sonra müdürün telefonun sinyalinden yerine ulaşmaya çalışır. Ama müdür paraları karısı ve annesinin üzerine geçirmiştir; evinde yoktur ve telefonunu da elden çıkarmıştır. Güzide'ye şantaj yaparak yeniden para alıp yurt dışına kaçar.

Ayşe ve Sevgi ise Hulusi'nin hafızasını kaybetmediğini kendilerine yalan söylediğinden üphelenip adamın bu konuda açığını yakalamaya çalışırlar. Aslında hafızasını kazanmasını istemese de Jale de onlara yardım eder. Hulusi'den çocuklarını bahane edip fazla miktarda para isterler ama Hulusi sorun çıkarmaz. Konuşturmak için doğruluk ilacından vermek isterler ama ilaçlı tatlıyı Naci yiyince bu plan da tutmaz. Sevgi'nin son planı evde odalara bebek telsizi yerleştirip dinlemek olur. 

Demir öncelikle Güzide'yle konuşup sözleşmede değişiklik yapmasını ister. Sonra Jale ile konuşup Elif'in annesinin yaşadığını bildiğini söyler. Jale yine bir sürü yalanla çocuğu kandırır ama sonrasında eski suç ve mesai arkadaşıyla buluşup Demir'e annenin yaşadığını söylemesinin hesabını sorar. Onların konuşmasından öğreniriz ki kadın sonrasında bebeğini aramaya gelmiş ama bebeği ölü olarak kayıtlara geçirdikleri için bebeğinin öldüğünü sanmıştır.

Demir ve Elif'in arası Berrak, Ercan ile ilgili yanlış anlaşmalar, kıskançlıklar ve restleşmeler yüzünden bozuktur. Üzerine birde Jale anneye verdiği söz yüzünden söylemediği sırlar yüzünden daha da kötü bir hal alır. Elif kendisini işe verip solucan gübresi işine döner. Şirkette yapılan toplantıda Güzide ile ters konuşmalar olur.

Güzide Hulusi'den intikam almak için şirkette sürekli değişiklikler yapar. Pinti Hulusi'nin sinirleri bozulsa da sağlık sorunu yaşadığı için şirketi kadının yönetmesine ve aldığı kararlara bir şey diyemez. Ancak kadının geçirdiği bir sürü estetik ameliyatına ve geçen yıllara rağmen Hulusi Güzide'yi birisine benzetmekte ama eski sevgilisi Elif'in annesi olan Seniha olduğunu çıkaramamaktadır. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder