Avlu 10. bölüm özet. Deniz'in evlat acısı yürekleri parçaladı


Star TV'nin sezon sonlarında başlayan ve ilk bölümünden itibaren ertan birilgiyle izlenen dizisi Avlu, izleyenleri hüzne boğan bir bölümle karşımızdaydı. Geçen bölüm Alp gelip Ecem'i boğmuştu. Kızcağızın cesedini bulan babası şok geçirdi. Asıl, haberi alan Deniz'in durumu içler acısıydı. Bütün bölüm oyunca Deniz'in evlat acısını yüreğimizde hissettik. Demet Evgar gerçekten de çok güzel oynuyor, harika bir şekilde yansıttı bize, evladını kaybeden bir annenin içine düştüğü karanlığı. Azra ve ekibinin ona desteği ve Kudret'in insanlık dışı davranışları da bölüm boyunca çarpıştı durdu.

Acı ve öfke içinde çırpınan Deniz, canına kıymaya bile kalktı. Neyse ki arkadaşları çok dikkatli ve tetikteydi. Kendisini çarşafla tavana asan Deniz'i kurtardılar.

Ecem'in babası Hakan'ın ifadesi üzerine sorgulanan Alp, yalancı tanıklar sayesinde kurtuldu. Ama savcıişin peşini bırakacak gibi değil.Kudret'i de cezaevinde bizzat kendisi sorguladı. Ama insanlıktan nasibini almamış kadın adeta dalga geçti durumla.

Cezaevi müdiresi Melis Hanım, Murat ve diğerleri de çok üzüldüler Ecem'in ölümüne ve Deniz'in durumuna. Güvenlik gerekçesiyle Deniz'in cenazeye gönderilmemesi kararı, Azra'nın önderliğinde ayaklanan mahkumların protestosu sonunda iptal edildi ve bizzat savcının da eşlik etmesi ile Deniz yavrusunun toprağa verilişine tanıklık etti.

Mezarlık kısmı çok acıklıydı. Demet Evgar da gerçekten layığıyla üstesinden gelmiş bu sahnelerin. Cezaev müdiresi ve gardiyanların da katılması, duygusal yoğunluğu iyice artırdı.

Azra, Kudret'e karşı artık harekete geçmek gerektiğini yanındakilere anlattı. Şimdilik gelen bir uyarıyla bu hücum ertelendi. Ama savaş çok yakın gibi görünüyor.

Hakan, Deniz'i ziyarete geldi. Kocasıyla görüşmek istemeyen Deniz, sonradan ikna oldu, ne olup bittiğini sormak için görüşmeye gitti. Hakan'ın bunun bir cianyet olduğunu söylemesi üzerine, zaten Kudret'ten şüphelenen Deniz için yapılacak bir şey kalmıştır, evladına yapılanın hesabını sormak.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder