Erkenci Kuş 1. bölüm özet. Sanem ve Can'ın kesişen hayatları

Sanem babasının mahalledeki bakkal dükkanını sabahları açıp birkaç saat orada çalışıp günün geri kalan kısmında hayaller kuran; kitabını yazan bir genç kızdır. Annesi Mevkibe bu duruma müdahale eder ve büyük kızı Leyla'yı da dahil ederek Sanem'i kandırma planı yapar. Eğer iş bulamazsa onu küçüklüğünden beri isteyen Zebercet (Muzaffer)'e verecektir. Kocası Nihat da bu oyuna katılır. Sanem apar topar ablasının sekreter olarak çalıştığı reklam şirketinde getir götür kısmında işe başlar.

Bakkallarına mal veren birisine babasının 40 bin liralık borcu vardır. Onun telefon konuşmasını şirket patronlarından Emre duyar. Emre şirketin finans kısmıyla ilgilenmekte; babasının şirketi sonrasında kendisine bırakacağını sanmaktadır.

Şirketin sahibi Emre ve Can'ın babası Aziz beydir. Şirketini 40 yıldır başarıyla yöneten Aziz bey son zamanlarda problemler yaşamaktadır. Şirketi hızla müşterilerini eski çalışanı Emre'nin eski sevgilisi Aylin'e kaptırmaktadır. Kampanyalarının dahi sızdırılması onu şirketinde bir köstebek olduğu fikrinden emin olmasına neden olur. Ancak köstebek en yakınındadır. Oğlu Emre hem herkesten gizli Aylin'le görüşmekte hatta evlenme teklif etmeyi planlamakta; hem de işleri ona sızdırmaktadır

Can Divit'in kendi fotoğrafçılık şirketi ve hatta pek çok ödülü vardır. Canı istediği zaman şirkete ve aileye dahil olmakta diğer zamanlarını dışarıda geçirmektedir. Uzatmalı sevgilisi Polen ile de tesadüf ederlerse görüşebilmektedirler. Babası onu şirketin 40. yıl etkinliğine çağırır. Ertesi gün de tekneyle dünya turuna çıkacaktır. Ancak etkinlikte şirket avukatı Metin'den babasının hasta olduğunu ve aslında tatil için değil tedavi için gittiğini öğrenir.

40. yıl etkinliğine o gün işe başlayan Sanem dahil tüm çalışanlar ve yıllardır babasıyla çalışan müşteriler, ahbaplar katılır. Sanem yanlışlıkla Can'ın bulunduğu lobiye girer. Can da kızı sevgilisi Polen sandığı için öper. İçerisi karanlık olduğu için Sanem'in aklında bir tek sakallı olduğu ve ayakkabıları kalırken Can'ın aklında bir tek kızın kokusu kalır. Ancak ikisi de bu olaydan etkilenir. Sanem şirketteki tüm sakallıların resmini çekip isimlerini yazıp araştırmaya başlar

Can babasına o tatilden (tedaviden) dönene kadar şirkette kalacağına söz verir. O da şirketin yaratıcı kısmını Can'a; finans kısmını Emre'ye bırakarak gider. Emre bu duruma çok bozulur. Sevgilisi Aylin'in kendisine sunduğu ortaklık teklifini kabul eder.

Can şirkete gelir gelmez tüm bilgisayarları kapatır. Sisteme giriş için şifre koydurtur. Gelen giden mailler kontrolden geçecektir. Emre sevgilisine gönderemez. Can şirkete bir gün önce işe başlayan Sanem'le tanışır ve ajan olarak bir tek ondan şüphelenmez. Leyla ise Can'la konuşmalarını yanlış anlayıp işten uzaklaştırıldığını düşünür.

Emre Sanem'i kullanmaya karar verir. Ablasını işten uzaklaştıran Can'a diş bilerken Emre kıza borcu olduğu 40 bin lirayı verirken ondan yardım ister. Bu arada işe girmesine rağmen yine de Zebercet'e vereceklerini öğrenir. Akşam annesiyle eve gelip Sanem'i isteyen Zebercet'ten babası biraz düşünmek için zaman isterler.

Emre'ye sevgilisinin gönderdiği ortaklık için olan kırmızı dosyayı yanlışlıkla Can'ın istediği dosyalarla masasına bırakır. Sonrasında komik hareketler ve beceriksizliklerle sürekli dosyayı Can'ın odasından almaya çalışır. Alamayınca Emre'nin zorlamasıyla Can'ın evine girer ve adama yakalanır. Can ise kollarında tuttuğu kızın kokusunu tanır

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder