Diriliş Ertuğrul 121. bölüm (Sezon Finali) özet. Söğüt'e göç başladı

Trt de yayınlanan Diriliş Ertuğrul da sezon finali yayınlandı. Gelecek sezon Diiriliş Osman'ı yapmayı planlayan yayıncılar bakalım gelecek sezon bizleri nasıl bir senaryo ile karşılayacak. Günalp'in getirdiği moğol casusu obada kaçmaya çalışır ama yakalanır. Almila hatun Osman'ı boğmaya çalışırken içeri Sugay hatun girer ve bebek kurtulur.

Ertuğrul ise obasına Almila ve adamlarının sızdığı haberini aldığı için Karadeniz'i geçmek için limandaki bir gemiyi kaptanıyla beraber ele geçirir. Arkalarından yetişemeyen Noyan çok öfkelidir. Hemen Almila'ya elçi yollar. Ögeday'ın öldüğünü ve Ertuğrul'un soyunu ve obasını kurutmasını emreder.

Ertuğrul alpleriyle obaya döner. Annesine Almila'nın Noyan'ın bacısı olduğunu söyler. Hayme ana şoke olur. Ertuğrul obadaki yakalanmış moğol casusundan da Almila'nın teyidini alır. Hayme ana Almila'nın canını alırken Turgutlar da tabakhanedekilerin işini bitirir

Öte yandan Ögeday'ın tahtına karısı geçmiş; oğulları arasında hanedanlığı idare bölüşümünü yapmıştır. Noyan'a da Anadolu'nun hakimiyetini ve kazanılmasını verirler. Ayrıca Ögeday öldüğü için de Selçuklu ile yapılan sulh anlaşmasının iptal olmuştur. Kösedağ da savaşmak için plan yaparlar. Noyan'a bir elçi kız kardeşinin öldüğü haberini getirir. Bu haber Noyan'ı çok üzer; çok sinirlendirir.

İmparatorun oğlu Ertuğrul ile görüşmeye gelir. Ona hediyeler getirir ve sulh anlaşması imzalamayı teklif eder. Moğol belasına karşı ittifak yaparlar. Söğüt'e yerleşmek için el sıkışırlar ve göç hazırlıkları başlar. Hanlıpazar da Türk beyleriyle toy düzenleyip ahvali konuşurlar. Halime'nin mezarlığına uğrayıp Söğüt'e gitmek için yola çıkarlar

Noyan komutanlarıyla toplanıp Anadolu'yu fethetme planlarının üzerinden geçerler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder