İstanbullu Gelin 53. bölüm (Sezon Finali) özet. Boranlar konağı satıyor

Star da yayınlanan İstanbullu Gelin de Fikret; Boran Jet'in imza yetkilisi olduğu için tutuklanır. Bütün geceyi orada geçirir. Faruk da şirkette olağanüstü bir toplantı düzenleyip bütün departmanlarla ne yapacağına bakılır. Adem'den şüphelenseler de onu her seferinde itham ettikleri için bu kez de ederlerse ve masum çıkarsa bir daha yüzüne bakamayacaklarını düşünürler. Adem ise nezarette görmeye gittiği Fikret'e Halim yapmış olabilir. Tabi bu durumda Faruk'un suçu demeye getirir.

Ertesi gün hakim karşısına çıkan Fikret'in tutuklu yargılanmak üzere ceza evine gitmesine karar verirler. Herkes çok şaşkın ve üzgünken Süreyya'nın kanaması olur. Faruk karısını hemen hastaneye götürür. Kalp ritminde sorun olduğu için erken doğuma alırlar. Dilara da konserde ve uzaktadır ama hemen gelir. Sanem de haberi alınca hemen gelir. Doğumdan Süreyya sağ salim çıkmışsa da bebek küvezde ve kritik durumdadır. Zamanla bebeğin durumu da düzelir. Küvezden çıkar ve eve beraberce eve dönerler; herkes çok mutlu olur. Bebeğin adını Yağız koyarlar.

Borsada da şirket hisseleri düşüşe geçmiştir. Adem psikoloğuna annesinin kendisini öldürdüğünü anlatır. Kendisini ve Boran'ları suçlamaktadır. Doktorun annesi ile ilgili dediklerini duymaz bile ve çıkıp gider. Dilara da hamilelik testi yapar ve gebe olduğunu öğrenip sevinir

İpek ise en başından beri bu uyuşturucu işini Boranları batırmak için Adem'in yaptığını düşünür. Adem'le konuşur; adam reddeder ama İpek yine de o olduğundan neredeyse emindir. Daha önceden de iş yaptığı fotoğrafçıyı aratıp Adem'i takip ettirir. Adem Gözde ile buluşur ve ona çekini verirken resimlerini çektirir. Kocasını da sürekli ceza evinde görmeye gidip destek olur.

Faruk aileye kötü bir haber vermek durumundadır. Tek şüphelendikleri kişi olan Halim'in sorgusu tamamlanmış; suç ile ilişkilendirilememiştir. Bankalar borçlar için sıkıştırmakta ellerindeki ipotekleri bozdurmak için sabırsızlanmaktadırlar. İki seçenekleri vardır. Ya iflas ilan edip borçları reddedecekler ki bu durumda bir daha ticaret yapamayacaklar ya da konağı satmaları gerekecektir. Bu haber tüm hayatı konakta geçen Esma hanımı temelden sarsar. Şahap bey de battığını öğrenince öfkeden delirir.

İpek elindeki resimleri Faruk ve Esma hanıma gösterir. Faruk soluğu baba olacağı haberini yeni almış Adem'in yanında alır. "Borç için değil ama kardeşim için seni harcarım. Kardeşimi aklayacaksın yoksa ben de elimdekileri kullanırım" der. Adem Faruk'un lafları sonrasında kalakalırken Dilara çok üzülür ve hayal kırıklığına uğrayıp evi terk eder.

Fikret ceza evinden çıkar. Konaktaki eşyaları satarlar. Konağı da satarlar. Hizmetlilerle vedalaşırlar. Konağın yeni sahibi Adem'dir ama yapayalnızdır. Boranlar ise o sırada Akif ve Sanem hatta Dilara'nın da katıldığı bir aile yemeği yemektedirler. Mutlu ve beraberdirler. Asıl kazananın kim olduğunu sorgulayan psikologun monoloğunu dinleriz.







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder