Söz Dizisi 8. bölüm özet. Biyolojik silah durdurulabilecek mi

Geçen bölüm sınır ötesinde içlerinde kimyasal silah olan mültecileri taşıyan tim sağ salim en yakın karakola varır. Tek başına bıraktığımız Zafer komutan da teröristlerin hepsini öldürüp döner.

Yavuz ise Aydan hanımın kafasına dayadığı silahla polislere sıkıp kaçar. Çolak'ın verdiği adrese 10 dakika içinde gitmesi söylenir. Tam zamanında oraya geldiğinde ise Fethi, Ateş ve Mücahit içerdeki katili bulduklarını ama kaçtığını ona söylerler. Bunu duyunca kadını teslim etmeden oradan gider. Sonrasında polisler onu ve kadını alıp karakola götürür. Yavuz'un en büyük korkusu Aydan hanıımın kocası ve kızını kaçıracakları yönündedir.

Askerlerini kadının evinin önüne gönderir. Askerler oraya vardığında Eylem'in eski erkek arkadaşı çoktan kapıda bekleyen polisleri bayıltıp kocası ve kızını bir minibüse bindirmektedir. Ateş ve diğerleri onları takip eder. Kocası Aydan'ı arar ve kaçırıldıklarını söyler. Kadın da karakoldan çıkıp kendisine verilen yere hareket eder. Yavuz da polisin elinden kaçıp kadını takip eder. Kadının buluşma yerinde çatışma çıkar. Kadın ve kocası minibüsle götürülürler. Yavuz ve ekibi sadece kızı kurtarabilir.

Çolak kadını bir labaratuara getirir ve ondan biyolojik silah yapmasını ister. İlk denemeyi ise Karabayır'da bir pazarın orada yapacaklardır. Kadın ilk başta kabul etmese de Çolak kocasını bacağından vurur ve tıbbi yardım için kimyasalı yapmasını şart koşar. Kadın verdiği sözü tutup kimyasalı yapar. Kimyasalı silah haline getirip bir arabaya yüklerler. Uzaktan kumanda ile pazarın orada patlatmayı planlamaktadırlar.

Yavuz konuşmak için Bahar'a gider. Bir kaç yanlış laf söyleyince kız iyice sinirlenir. Yavuz da kız da Karabayır'a dönerler. Karabayır da hastanede yoğunluk vardır. Mültecilerden biyolojik silah yapımındaki tüpleri çıkarırlar. Çolak hastaneden de birini bulur ve ailesiyle tehdit edip tüplerle ilgili bilgi alır. Yavuz, Ateş ve Mücahit'in Hafız'ı görmeye gittiği bir zamanda tüpleri almak için harekete geçerler. Hafız'ın önceden duyup müdahale etmesiyle adamlar ölür; tüpler kurtulur. Ancak Hafız'ın dikişleri açıldığı için durumu ciddiye girmiştir.

Fethi Yarbay'dan aldığı izinle Eylem ile konuşur. Eski sevgilisi hakkında bilgiler alır. Kızı istihbarat sorgular. Adamın astımı olduğunu öğrenince tüm eczaneleri dolaşıp astım ilacı aldığı yeri bulurlar. Eczacının dediğine göre adam da bir arka sokakta bir evde oturmaktadır. Eylem de onları takip eder. Sevgilisinin içeri girdiğini görünce peşinden eve girer ve timin adamı takip ederek Aydan'a ulaşma planlarını suya düşürür.

Bahar; Yarbay'ın karısı ve kızı köy okuluna aşı yapmaya gider. Ancak orada ki bir adam Tc'nin çocuklara aşı yapmasındansa ölmelerini tercih ettiğini söyleyip kadınlara silah gösterir.

Eylem'in eve girmesi ile tim evin etrafını sarar. Eylem ise bir kaç bildiği şeyi ağzından kaçırıp adama hesap sorunca adam uyanıp kaçmaya çalışır. Eve girmeye çalıştıkları sırada Eylem adama arkadan vurup bayıltır. Adamı takip edemedikleri için Aydan'a ulaşamayacaklarını düşünürken telefonu çalar. Adamı tanımayan Çolak'ın adamları onu götürmeye gelmişlerdir. Yavuz ise adammış gibi davranıp kendisini oraya götürmelerini sağlar. Aydan onlara silahın az önce yola çıktığını söyleyince Yavuz aracın peşine düşer ve pazara yakın bir noktada adam kumandaya basamadan arabası ile adamın arabasına kafadan çarpar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder