Söz Dizisi 5. bölüm özet. Tim esir alınıyor


Geçen bölüm Söz dizisinde Yavuz, Ateş ve Keşanlı sınırın öbür tarafında Çolak'a ulaşmak için Eylem'in çantasına verici koymuşlardı. Çolak vericiyi bulur ve bizim üçlüyü görür. Adamları etrafını sarar. Çok sıkı bir çatışma sonunda oraya yakın bir timin yardımıyla kurtulur. Çolak mayınlı sınırı geçebilmek için bir aileyi önden göndererek kullanır. Ateş, Keşanlı ve Yavuz sivilleri baba hariç kurtarır.

Bizimkileri kurtarmak için giden tim ise Çolak'ı kurtarmak için dostları tarafından gönderilen paralı askerlerle çatışır. Bir tanesini yaralı ele geçirirler.

Hafız'ın karısı boşanmak istediği için onu memleketine yollarlar. Kadın kocasını sevmektedir ama bu ilişkinin bu şekilde sürmesini hep yalnız olmayı da istememektedir. Bir avukat tutar.

Bahar ise bir hastanede doktor olarak işe başlar. Yaralı asker o hastaneye getirilir. Kaçma girişiminde Bahar'ın yardımıyla durdurulur. Bu yabancı askerin sık sık oraya geldiğini ve Mahmut diye insan kaçıran bir şöförle konuştuğu bilgisini alırlar. Ayrıca bölgede bir hareketlilik de rapor edilir.

Eylem; Çolak'ın evine getirilir. Misafir gibi davranılır. Çolak ona her şeyi çarpıtarak anlatır. Beraber yemek yerler. Fethi ise kendisini kıza karşı sorumlu hisseder. Kıza tutulmasının da bu konuda etkisi vardır tabi ki. Kızın gazetesini arkadaşıymış gibi aradığında haberi yapanın Eylem olmadığını öğrenir. Telefonunu bırakıp bir haber alırlarsa aramalarını ister. Çolak kıza kamplardan birine götürmeyi ve kızın da haber yapmasını teklif eder. Kız hemen kabul eder.

Yarbay Erdem'in eşi ve kızı onu bırakıp bir yere gitmek istemezler. Bir ev tutup Erdem'in yanında kalmaya karar verirler. Buldukları eşyalı bir eve yerleşirler. Bahar ile beraber oranın halkı için bir şeyler yapmaya karar verirler. Nazlı Bahar'la buluşmak için evden çıkar ama Ateş'i görür ve onun türkü bara girmesine ve Mahmut'la ilgili bir bilgiyi almasına yardım eder.

Ertesi gün tim ikiye bölünür. Bir grup Eylem'i kurtarmak için harekete geçerken bir grup Mahmut'un kullanacağı ve Çolak dahil bir kaç teröristin bindiği otobüse kılık değiştirerek binerler. Yavuz ve ekibi Çolak'ı yakalarken diğerleri eylem'i kurtarırken pusu yerler. Hafız ağır vurulur. Geveze liderliğindeki grubun cephhanesi bittiği için esir alınırlar. Yavuz ekibi ve Çolak arasında kararsız kalır






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder