Diriliş Ertuğrul 88. bölüm özet. Candar obasının başına Aslıhan geçiyor


Mağaraların orada Vasilyus; Ertuğrul ve yanındakilere pusu kurmuştu. Lakin Ebu Mansur adını kullanan sultan adamlarına verdiği emirle okçuları Vasilyus'un adamlarının bir kısmını öldürdü. Nereden geldiği belli olmayan oklarla afallayan adamlar sonrasında ortaya çıkan sultan ve adamlarının da savaşa katılmasıyla savaşı kaybetmeye başlarlar. Aliyar bey çok ağır yaralanır. Kayı obasına getirilir. Tedavi sonuç vermez Aliyar şehit olur.

Ertuğrul daha görür görmez sultanı tanır. Ancak adam gizli kalmasını ister. Diğer taraftan Vasilyus da savaşı kaybedip Ertuğrul'u elinden kaçırmasına sebep olan bu gizemli adamı merak eder. İmparatorundan gelen bir mektup ile onun Selçuklu sultanı olup olmadığını anlamak ister. Bunun için Ekatarina (Çolpan hatun) dan yardım ister. Daha önce kocası ve kayın pederiyle Konya'ya gitmiş sultanı görmüş olan Ekatarina Hanlıpazar'a gidip adamın kimliğini teyit edecektir. Ertuğrul geçen bölüm ölen Sultanın casusunun ona yolladığı madalyonu sultana verir. Sultan içindeki mesajda Sultanın sarayında bir casus olduğu yazmaktadır.

Ertuğrul'un ikinci oğlu Savcı da sağlıklı bir şekilde doğar. Adını Süleyman Şahın istediği ismi sultan kulağına okur. Candar obasının başına toy toplanıp bey seçilene kadar Aslıhan hatun geçecektir.

Sadettin Köpek Hanlıpazar'a gelir ve Aliyar'ın cenazesinin olduğunu öğrenince Candar obasına gider. Sultan Alaattin'i orada görünce şaşırır. Sultan Alaattin Ertuğrul'dan Türkmen beylerini bir toyda toplamasını ve onlara yeni uç beyinin Ertuğrul olacağını açıklayacaktır. Daha sonra Karacahisar'ı almasının ardından orayı onlara yurt olarak vereceğini açıklar. Sadettin Köpek'e de bu haberi verir.
Aslıhan hatun Sadettin Köpek'e onunla evlenmeyeceği söyler. Halime sultan da Ebu Mansur'un aslında kim olduğunu hatırlar ve Hayme anaya söyler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder