Söz Dizisi 7. bölüm özet. Yavuz ve Zafer çok zor durumda

Geçen bölüm Hafız'ın içine yerleştirilen bomba patlamış; Bahar ve diğerlerinden bir daha haber alınamamıştı. Yavuz derhal oraya doğru gider. Çolak ise adamlarıyla kaçar. Kaçarken bile Yavuz'lara tuzak kurar ama Bahar'ın dikkati sayesinde kurtulurlar. Kız son anda düzeneğin ipini keser.

Timin geri kalanı biyolojik silahları ve bilim adamını götürürken adamdan yeni bir bilgi edinirler. Bir mülteci grubunun içine biyolojik silah yerleştirilmiştir. Tim derhal ikiye ayrılır. Geveze ve iki kişi bir 
tırın içindeki mültecilere malesef öldürüldüklerinde yetişebilir. Çolak bu kişileri sizi sınır dışına götüreceğiz diyip paralarını alıyor. İçlerine de biyolojik silah için tüpleri yerleştiriyormuş. Tüpleri adamları canlıyken kesip çıkarıyor ve sonrasında insanları öldürüyorlarmış.

Gazeteci Eylem'i istihbarat sorguya alır. Çıkışta Fethi kızın yanına gider. Konuşurlarken kızın kitabının içinde bir erkekle samimi resmini görür. Kızın sevgilisi olduğunu öğrenince bozulur

Hafız hastaneye kaldırılır. Derhal ameliyata alınır. Neyse ki ameliyattan iyi bir şekilde çıkar ama toparlanması 1 ayı bulacaktır. Karısı Fatma da kocasından ayrılmayı düşündüğüne bile pişmandır

Anneler günü yüzünden sürpriz uçak biletiyle Çaylak'ı annesinin yanına gönderirler. Diğer çocuklara da annelerini getirirler. Duygusal, komik anlar yaşanır. Ateş anne babasını tanımamaktadır. Muhtemelen terk edilmiş bir çocuktur. Bu sürprizi Yarbay Erdem'in karısı organize etmiştir.

Bahar soruşturma için İstanbul'a gidip ifade verir. Sonrasında annesi tarafından yine kurucusunun annesi olduğu bir yardım vakfının balosuna gelmesi için ikna edilir. 

Biyoljik silahı yapmak için kullandığı bilim adamı yakalanınca başka bir bilim kadının peşine düşerler. Çolak'ın üç adamı kadını evinin önünde kaçıracakken polis yetişir ve kadın kurtulur. Ancak kadın korumayı kabul etmediği gibi yine kurucular arasında olduğu yardım balosuna gitmekte kararlıdır.

Yavuz da hem annesinin hem de nişanlısının mezarlarını ziyaret etmek için anneler gününde İstanbul'dadır. Erdem yarbay Yavuz'un yanına Ateş, Fethi ve Mücahit'i de verip baloya sızmalarını ve kadını korumalarını ister.

Timin gerisi başka bir mülteci grubu ile biyolojik tüplerin taşındığı bilgisi ile sınır ötesine hareket eder. Bilgi doğru çıkar. Sivilleri tırdan kurtarırlar ama tırın lastiği patladığı için insanları yaya olarak götürmek zorunda kalırlar. Çünkü çatışma sırasında uydu telefonu bozulmuştur. Siviller arasında yaşlılar ve çocuklar vardır. Bazılarını sırtlarına alarak yol almaya devam etseler de durmak zorunda kalırlar. Geveze diğerlerini sivillerle gönderip kendisi çatışma için hazırlanır.

Yavuz balodayken yanına biri gelir ve taktığı gözlüklerden kendisini izlediğini söyler. Sonrasında ona bir kulaklık verir ve Çolak onunla konuşmaya başlar. Dediklerini yapmazsa ve diğerlerine işaret verirse baloya onlar gibi sızmış bir katil insanları öldürecektir. Yavuz kendisine söylenenleri yapmaya başlar. Bahar'a iltifat etmek dansa kaldırmak ve öpmek dahil. O zaman Fethi komutanının Bahar'ın sırtını tutarken parmağıyla yaptığı mors alfabesini çözer.

"İçerde katil var; dikkat" nesajını çözen askerler etrafa bakınsalar da katili bulamazlar. Yavuz Çolak'ın kendisine söylediği gibi havaya ateş açıp bilim kadınını dışarı çıkarırken Fethi de yanından geçen ve ona çarpan adamı tanır. Eylem'in sevgilisi. Fethi de onun peşinden gider. Yavuz kadının başına silahı dayalıyken kendisini dışarıda bekleyen polislerin karşısına çıkar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder