İstanbullu Gelin 13. bölüm özet. Süreyya gerçekleri öğrenecek mi

Begüm ve Emir konağa yemeğe gelirler. Emir Esma hanıma bir gece önce onlara gittiğinde düşürdüğü yaka iğnesini verince Faruk annesinin oraya niye gittiğini iyi kötü anlar. Her şeyden habersiz Süreyya Begüm'den doktoru olmasını ister. Begüm kabul etmek istemese de Emir de ısrar edince kabul eder. Faruk onları eve bırakırken Emir'in isteği üzerine onunla oyun oynar.

Konağa döndüğünde ise kış bahçesinde onu bekleyen annesiyle tartışır. Annesine bir ceza vermekte kararlıdır. Yatak odasına geldiğinde Süreyya'ya "Bu konaktan taşınıyoruz" der. Kız içten içe sevinir. Ertesi sabah kahvaltı masasında "Biz taşınıyoruz" dediğinde İpek çok büyük tepki verir. Esma hanım hiç sesini çıkarmaz. İpek önce Fikret'le tartışır sonra annesine Faruk için orada olduğunu o giderse nefes bile alamayacağını söyler.

Esma hanım da Faruk'un bu kararına karşı hamle olarak yanına iki hizmetliyi alarak İstanbul'a sürekli olarak yaşamak için taşınır. Akşam yemeğinde durumu öğrenen aile şok olur. Faruk annesinin niyetini anlar ve bir kez bile aramaz. Fikret ise İstanbul'a kadar gidip  annesinin beklediği kişinin kendisi olmadığı gerçeğiyle bir kez daha örselenir. O da avisine tepki olarak yeni aldıkları Mudanya'daki eve taşınma kararı alır.

Süreyya'nın bebeğinin sakat olup olmadığını anlamak için test yapılır. Sonuçların çıkmasını beklerler. Yeni ev bakarlar ve beğenirler. Eşyaları taşımaya başlarlar. İpek konaktan ayrılmak istemediği için Süreyya'nın da mutlu olmasını sindiremez ve ona Faruk'la Süreyya'dan bahsetmek için yola çıkar.

Küçük kardeş Murat ise abiden çok baba gibi gördüğü Faruk'un gitme kararı almasına arkasından annesi ve Fikret abisinin de gitmesine katlanamaz. Süreyya'ya "Abimin buradan gitmesine sebep senden başkası olamaz. Eger abimin bu evden gitmesine sebep olursan  seni bir daha affetmem" der. Ertesi gün kız arkadaşının istediği bir yarışa kayıt olabilmek için birisiyle tartışır ve öfkeyle motorunu dikkatsizce kullanıp kaza yapar.

Murat'ın kazası sonrasında geçirdiği ameliyat ve bacaklarındaki sinirlerle ilgili problem aileyi tekrar bir araya getirir. Murat'ı bekleyen zorlu bir fizik tedavi süreci vardır. Süreyya yaptığı bir konuşma ile tekrar aileyi beraber yaşamaya ikna eder.

Murat'ı ziyaret edip Begüm'den bebeği ile ilgili sonuçları almak için gittiği hastanede Begüm'ün hastalığını öğrenir. Telaşla ve iyi niyetle Begüm'ün evine gider. Oraya gittiğinde Faruk'u Emir'in videolarına Begüm ile gülerek izlerken bulur ve afallar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder