Diriliş Ertuğrul 87. bölüm özet. Ertuğrul pusudan kurtulabilecek mi

Bu bölümde yeni karakterler ve yeni bir konu işleniyor. Ertuğrul Ural'ı öldürdükten sonra yatışan toz bulutu ile hanın ticaretinin Vasilyus tarafından sekteye uğratıldığını fark ediyor. Hele ki rum kesim hepten açlık sınırındadır. Ertuğrul zaten ufak ufak yaptığı yardımı arttırır. Kendi obasının insanlarından da erzak alır ve rumlara dağıtılmasını emreder.

Ayrıca handa ticaretin gelişmesi için zaten kaldırılan faize bir de vergileri kaldırarak takviye yapar. İş yapmak isteyen kişilere de borç para verileceğini duyurur. Bu tüccar kesimde memnuniyetle karşılanır.

Çolpan hatun sonunda aslında hala hristitan olduğunu Vasilyus'a belli eder. O şekilde giyinmeye başlar. Ek olarak bir de haberi vardır. Ural'dan hamiledir. Vasilyus bu habere çok sevinir çünkü Aliyar ve Aslıhan'ın yiğenleri için kadını acıyarak obalarına tekrar alacaklarından emindir.

Sultanın Ertuğrul ile bağlantısını sağlayan ve Nikea'da casusluk yapan kişi ifşa olmuştur. Kaçarken birisi ile buluşur ama yaralanır. Yaralı halde yol alamayacağı için bir mağaraya kendisi saklanırken arkadaşını Ertuğrul beyi yanına çağırması için Kayı obasına yollar.

Zaten Ertuğrul da Vasilyus'un kalesine gelen daha büyük birliği kendisine haber vermediği için casusun başına bir şey geldiğini öngörmektedir. Bu haber üzerine derhal sabah yola çıkar. Halime Sultanın tamda o gece doğum sancıları tutar. Fakat bu mutlu haber bebeğin ters gelmesi ile gölgelenir. İçerde karısı bu durumdayken Ertuğrul 'Sultanın Gözü' diye bilinen casusu kurtarmak için yola çıkar.

Kayı obasına bir tüccar gelir. İsminin Ebu Mansur olduğunu söyler. Yüklü miktarda kilim sipariş edeceğini söyleyip ödemenin yarısını da verir. Alplerin talimini, obaya gelen Ertuğrul'un attığı nutku dinler. Halime ise adamı bir yerden tanıdığını söyler durur. Mansur hana yerleşir. Tüccarları dinler. Ticaret ve siyaset konuşur. Handakiler onu gözetler ama iyi mi kötü mü anlayamaz.

Sultanın casusunun peşindeki imparatorun adamları Vasilyus'tan adamı bulmak için yardım ister. Tazı köpeklerinin yardımıyla yaralı adamı bulur. Konuşturamaz ama onu bulmak için gelecek kişiyi beklemeye başlar. Casus için gelecek kişi aynı zamanda sultanın iletişimde olduğu kişi olacaktır. Tabi ki oraya Ertuğrul, Aliyar ve adamları gelir. Casusu ölü bulduklarında tuzak olduğunu anlarlar ama iş işten geçmiştir. Çok sayıda ok atan Vasilyus ve adamları epey bir alpi yaralar. Bunların arasında Aliyar da vardır. Ertuğrul alpleriyle Vasilyus'a saldırır. Tüm bunlar olurken Ebu Mansur adamlarıyla olacakları seyretmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder