İsimsizler 8. bölüm özet. Sawer ele geçirildi

Başkan geçen bölüm sonunda Afran ile buluşmuştu. Megerse Afran vatan haini değilmiş. Hala Başkan için çalışmaktaymış Başkan ondan Fatih'in ekibinin kaçıracağı Sawer veya Gözcü'nün yerine oynamasını ister. Adam kabul eder.

Gözcü de geçen bölüm sonunda Sawer'i yanına çağırmıştı. Elindeki usb de olan örgüte sızmış Mit ajanlarının listesindeki isimleri görene kadar kimseyi dışarı bırakmayacağını söyler. Afran bu usb den haberdar olunca otomatikman rahatsız olur. Çünkü kendi isminin çıkma ihtimali çok yüksektir.

Fatih adamlarıyla sınır ötesine gidip hangisini yakalamaları gerektiğini tartışırlar ve Gözcü de karar kılarlar. Kürşat önden gidip bağlantılarıyla görüşecektir. Diğerleri de bölgedeki Türkmen gruplarla bağlantı kurup Gözcü için yardım isteyeceklermiş. Yolda onları çatışırken gören Fatih ve ekibi Yasin paşa denen kişi önderliğindeki gruba yardım eder.

Kürşat birisiyle buluşup elindeki sıvılaştırılmış baz morfin satmak istediğini söyler. Adam malın kendisi için fazla olduğunu ama Gözcü ile temas kuracağını söyler. Gözcü uyuşturucu teklifini kabul eder. Adamdan Kürşat'ı yanına getirmesini ister. Gözcü Kürşat'la görüşür. Adam ilk başta Kürşat'tan şüphelense de malı analiz edince tamam der. Ancak Kürşat'ı malın tamamı gelene kadar bir yere göndermez ve gelenlerin de oraya gelmesini söyler.

Gözcü'nün yanına sığınmış Sinan'dan şifre istendiğinde o da hükümeti zora sokacak bir operasyon yapmasını ister. 100 kadar kaçakçıyı sınırı geçerken sanki terör için geçiyormuş gibi gösterip Türk uçaklarına bombalatacaklar böylece hükümet zor durumda kalacaktır. Ayrıca abiler de hava kuvvetlerinde yeniden yapılanma için yer açılmış olacaktır. Gözcü kabul eder.

Elif'i de geçen bölüm Otto'nun iş yerindeki odasına girip örnek alırken ve Otto da o sırada kapısını açmaya çalışırken bırakmıştık. Bir yalanla adamdan kurtulur ve aldığı örneği adli tıbba yollar. Çıkan sonuç Fatih'in dediği gibi konuşturmak için kullanılan yasa dışı maddedir.

Kürşat Fatih'i arar ve planın değiştiğini Gözcü'nün malı evine istediğini söyler. Fatih ilk başta kabul etmez ama Afran'ın ve Sawer'in de orada olduğunu söyler. Yalnız 15 varil baz morfin bulmaları gerekmektedir. Seher 'kafa kesiceler' diye diye bir grupta bu malın olduğunu söyleyince oraya doğru hareket ederler. Bir operasyonla içeri girip varilleri alıp çıkarlar.

Emniyet müdürü Fatih'in evine gelip annesinin ifadesini almak ister. Anne o gün olanları anlatırken Elif'in çizdirdiği Afran'ın kara kalem resmini gören Yıldız babasını tanır.

Kürşat içeride dolaşırken Sinan ile karşılaşır. Onu Virankaya'dan tanıdığını söyler. Kürşat Gözcü'ye Sinan polis olduğu için uyuşturucu sattığı anlaşılmasın diye emlakçı gibi takıldığını söyler. Kürşat yeni haberleri Fatih'e anlatır. Dinleme aygıtı yerleştirirken Kürşat'ı Afran görür ama göz yumar.

Sinan abi dediği kişiye kaçakçıların hazır olduğu ve Kuruçay mevkiinden geçeceklerini söyler. Bir savaş uçağına sınırdan geçmeye çalışan ve içinde çocuklarında bulunduğu kaçakçı grubunu terörist diye bombalatırlar. Olay basında büyük tepki yaratır

Otto yurt dışındaki arkadaşlarından aldığı bir bilgiyi Savcıya verir. Türkiye istibaratının Türkmenlere vereceği bir silah yardımını terör örgütüne vermiş gibi gösterip TC yi terörist göstermek istemektedir. Elif Otto'yu arayıp özür diler ve yemeğe gidelim der. Adamın odasında olmadığını görünce onun not kağıdını karalar ve gözçmenlerle ilgili bilgiyi öğrenir.

Suriye'den bir Albay Gözcü'ye gelir. O topraklardaki Türkmen güçleri ortadan kaldırmaları için onlara her türlü desteği vereceğini vaad eder. Otto Savcı'dan öğrendiği geçen bölümde yaşanan Fatih'in adamlarını bitirme planlarını bozan ve leyde ifade veren çocuğun adını  Kozan'a verir. Çocuğun cezalandırılmasını ister. Çocuk Berfin'in öz kardeşidir.

Baz morfinleri Gözcü'ye götür iken kontrol noktasına takılırlar. Tam Seher'i tanımak üzereyken Murat onu korur ve o sırada Gözcü de geçiş emrini verir. Varilleri getiren arabayı eve girmeden ararlar ama içinde bizimkilerin olduğunu fark etmeden geçerler.

Gözcü bir plan yapıp boş bir belleği masasının üzerine bırakır. O belleği Afran çalar ama boş olduğunu görünce Sawer'in odasına koyar. Suçlu Sawer gibi görünür. Tam Gözcü Sawer'i öldürecekken Fatih'in adamlarının çatışma sesleri dışarıdan gelir. Ahmet; Sinan'ı görüp peşinden koşturur ama kaçırır. Dayı Gözcü'yü vurur ama ölmez. Gözcü de zaten Suriyeli albay ve askerleri sayesinde kaçabilir. Fatih Afran ve Berfin'i kaçırır ama Sawer'i vurur

Kozan Berfin'in ihanet eden kardeşini ve babasını vurup öldürür ve evlerini de ateşe verir. Küçük kızı Dayı'nın karısı yanan eve girerek kurtarır. Otto ile yemeğe çıkan Elif; Fatih'ten haber alamayınca evine gider. Annesinin tansiyonunu ölçüp evden çıkarken amcasının resmini görür ve tanır. Evden çıktığında Fatih arar. Bunu konuşurlarken Yıldız onları duyup; şok olur.

Bölümün sürprizi gizli bir abi daha ortaya çıkar. Emniyet müdürü Fuat







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder