İsimsizler 7. bölüm özet. Ankara'da eylem olabilecek mi?


Geçen bölümde terör örgütünün öz yönetim ilan ettiği köye girip sivilleri çıkaran Fatih ve ekibi şimdi de köydeki direnişi kırmak için çatışmaya başlamıştır. fatih bölüm sonunda öldü zannettiği amcası Afran'la karşılaşır. Kendisini öldürmeye çalışanın o olduğunu anlayıp şok olur. Adam elinden kaçar. Sawer köyden çıkabilmek için son kozu olan Fatih'in annesini bir eve bağlar ve evi yakmaya başlar. Peşine düşen kaymakama annesini kurtarmasını söyleyip o arada da Afran'la beraber kaçarlar.

Ankara'daki Bozan ve Havan polislerin çevirme ve arama yaptığı bir noktadan kaçmaya başlar. Takipten kurtulamayınca bomba yüklü arabayı bırakıp kaçarlar. Başlarındaki adam Bozan'a kızar ve onu Virankaya'ya yollar. Başkan Sawer'den herkesten gizleyerek bir bombalı araç daha yollamasını ister. Bombayı Otto hazırlayıp Sawer'e verir. Ankara'nın en işlek caddesinde askerlerin servislerinin geçtiği bir yerde patlama yapacaktır.

Fatih'in annesi iyidir ama hastaneye kaldırılır. Köydekiler Fatih'e ve askerlere minnettardır. Fatih başkanına amcasıyla ilgili konuşmak istediğini söyler. Amcasının yıllar önce terör örgütüne sızan bir casusken sonradan kanlı eylemler yapan bir teröriste dönüşmüştür.

Ahmet'in karısı iyidir ama karnındaki bebek ölmüştür. Dayının karısı ve Fatih'in kuzeni çocuklara destek olmak için hastaneye gelir. Hapishanedeki Ahmet'e durum haber verildiğinde çok üzülür

Dayı ve Murat belediye başkanı Heje'ye gidip köyde buluna iş makinelarını sorar. Kadın da iş makinelerının kaçırıldığını söyler. Polise gidip tutanak da tutturduğunu söyleyip suçtan kurtulur.

Olcay Sinan'ın peşindeyken Sinan  birisiyle buluşur ve adamdan; Ahmet'i içerde bebeğini kaybetmesiyle ilgili iyice kışkırtmasını sağlayıp eline de bir bıçak vermesini ister. Böylece Ahmet içeriden hiç çıkamayacaktır.

Dayı köyden bulduğu çocuklardan birinin Havan'ın kardeşi aynı zamanda Sinan'ın Ahmet'in çocuğundan onun silahını aldığını gördüğünü öğrenir. Çocuk ertesi gün ifade verecektir.

Birkaç bölüm önce Kürşat ve Seher'in ele geçirdiği kadın terörist pişmanlık yasasından yararlanmak için ifade vermeyi kabul eder. Ahmet ve Olcay'ın konuşma kayıtlarının monta olduğu da açığa çıkmıştır.

Sinan'ın buluşup bıçağı verdiği adam hapishane de Ahmet'in yanına bıçağı bırakır.
Fatihler bombalı aracı öğrenip her yerde arama yapmaya başlarlar.  Fatih ve Derman son anda aramadan kaçan aracı okula varmadan durdururlar.

Elif; Otto'ya gidip vakıfla ilişkisini kesmek istediğini söyler. Fatih'in annesi Derman'la pazara gittiklerinde kadına Elif'ten bahseder. Fatih Otto'nun hainliklerini Elif'e bir kez daha anlatır. Elif gece Otto'nun ofisine girip etrafı araştırırken Otto ofisine gelir.

Kaymakam savcı'ya çocukları ve terörist kadını getirir ve ifadelerini bizim yanımızda almanızı istiyoruz der. Bunlar kim, olay ne diye sorduğunda Sinan'ın komplosu olduğu ortaya çıkmaya başladığında savcı Sinan'a telefonundan kaçması için işaret gönderir. Sinan'ın kaçtığını gören Olcay ve Murat onu takip etmeye başlar.

Ahmet amir de hapishanede kavga etse de adamı bıçaklamaz ve böylelikle çıkabilir. Olcay ve Murat Sinan'ın peşindeyken tutuklama kararı ellerine gelir. Bozan; Murat ve Kürşat'ın arabasının önüne monotof atarak durdururlar. Sinan ellerinden kaçar. Ahmet içerden çıkar; ailesine çocuklarına kavuşur

Ankara'dakiler Virankaya'dan bomba gelmeyince kendi bombalarını kendileri yaparlar ve eylem hazırlığına girerler. Asker otobüsünün önünde patlama yaparlar.

Sinan Bozan'la beraber saklı bir usb bulur. Bunun içinde örgütün içine sızmış MİT ajanları vardır. Sinan o usb.yi Gözcü'ye verir ama içindekileri görebilmek için onların yardımına ihtiyaçları vardır. Sawer Gözcü denen şahısla tek başına görüşmek için çağrılırlar. Bölüm sonunda başkan Afran ile teke tek tenha bir yerde buluşur. Muhtemelen Afran hala devlet için çalışmakta





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder