Erkenci Kuş 6. bölüm özet. Can Divit fikir hırsızlığıyla suçlanıyor

Muzaffer (Zebercet); Sanem'in nişanlandığını öğrendiği andan itibaren yanındaki Ayhan'la kampa ulaşmak için yollara düşer. O sırada Osman da Sanem'e Can'a ona karşı hislerini söylemesi gerektiğini söylemektedir. Sanem teşekkür mahiyetinde Osman'a sarılmışken Muzaffer onları ve parmaklarındaki yüzükleri görür. Bunalıma girip sarhoş olup arabesk dinler. Mahalleye gidip herkese Sanem ve Osman'ın nişanlandığını ilan eder.

Aylin ise Hilmi isminde birine Can'ın bu kampanyayı 1 yıl önce yapılmış ve bir internet sitesine yüklenmiş gibi göstermiştir. Böylece Can sanki başkasının fikrini çalmış gibi olacaktır. Bu da Can'ın kariyerine bir saldırıdır. 

Can da Osman'la Sanem'in yakınlığını fark edip kampı terk eder. Sanem ona hislerini söylemek için bulmaya çalışır. Can eve gidip Sanem'i düşünürken Sanem de adamın evine gider. Tam hislerini anlatacakken birden bire telefonlar çalmaya başlar. Aylin'in yaptığı olay patlak verir. Çıkıp açıklama yapmak istemez. Olayın daha da büyüyeceğini düşünmektedir. 

Herkes Can'ın yanındadır. Basın üzerine yüklenir. İnternet sitesinin şaibeli olduğunu hukuki yolun uzun süreceğini söyleseler de avukat bu yol üzerinden gitmeyi planlar. Matbaacı olan arkadaşı ise hackerlarla bu işi çözme fikrini ortaya atar. Can ofisteki ajanın çalıp resimlerini kullandığını anlar. Aylin'den fazla şüphelenmez çünkü işle ilgili değil direkt kendisine yöneliktir. 

Anne ve babası tüm ilgilileri sorguya çeker. Osman'la nişanlı olmadığını söyler. Anne babası onlara inansa da Muzaffer kampta gördüklerini Nihat babaya anlatınca adamın da kafası karışır. Anne babası akşam konuşmak için Osman'ı çağırırlar. Ama yemek Muzaffer'in bilboardlardaki Sanem'in resmini yırtıp Osman'a seslendiği canlı yayın görüntüleriyle yarım kalır. 

Sanem ise dosyayı Emre'nin gördüğünü bildiği için adama yüklenir. Bir kampanyayı iptal ederler. Can'ın uluslar arası bir dernek fotoğrafçılık lisansını ve çekimlerini iptal etmişlerdir. Can çıldırıp çıkıp gider. Emre toplantıları iptal eder. Emre hemen Aylin'e gidip bu işte parmağı olup olmadığını sorar. Aylin tabi ki inkar eder. 

Sanem Can'a ulaşıp yarın sabah 10 da uluslar arası fotoğrafçılık derneğinin yetkililerinin kendisiyle konuşmaya geleceğini söyleme görevini üstlenir. Ormanlık bir alanda Can'ı aramaya başlar. Geceyi kamp yerinde beraber kalırlar. 

Ayhan da hackerın peşine düşer. Birisiyle irtibata geçer ama tek başına gitmek istemez. O da şirketten Ceycey'le gitmesini organize eder. Ceycey ilk görüşte Ayhan'a aşık olur. Beraberce hackeri aramaya başlarlar. Küçük bir çocuk olan kara Şahin ile karşılaşırlar. Çocuk onlara hackerin adını bulup verebilir. Ertesi gün hackeri bulup konuşurlar. 

Avukat da aynı hackera ulaşır. Emre'yi arar. Emre de Ayhanların bulunduğu adrese gider ve Aylin'in maşası Hilmi'nin adına ve adresine ulaşır. Emre ad ve adresi Ayhanlardan alıp kendisi yola çıkar ama Ayhan; adama güvenmeyip Sanem'e de haber verir. Sanem Hilmi'nin evine gidip konuşturmaya çalışır. O sırada Hilmi'yi gören Emre; adamın Aylin için çalıştığını hatta evinde gördüğünü hatırlar. Emre suçu üzerine alır. Sanem'e kendisinin tuttuğunu söyler. Sanem çok kızıp Can'a söyliycem falan derken Can içeri girer. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder