Kamp yapmak için tatil tüyolar

 Yaz geldiğinde aklımıza tatil gelir çalışmanın tüm yorgunluğunu kamp yaparak atmak mümkün ancak bunun için yapmanız gerekenler var kamp yapmak için tatil tüyoları

Doğru çadır seçimi

Tatilde çadırda kalmak isteyenler lüks ve konfor tutkusundan biraz feragat etmek zorunda kalabilir. Fakat yine de tercih edeceğiniz çadır, dar ve kullanışsız olmamalı. Kaliteli ve geniş alanlı bir çadır ile doğanın özgür havasını oldukça rahat yaşayabilirsiniz. 

 Doğru çadır alanı seçmek

Çadır kurmak için doğru alanın nasıl bir yer olması gerektiği kimlerle kamp tatiline çıktığınıza bağlı. Çocuklarla kamp tatili yapacaksanız onları eğlendirecek yeterli etkinlik alanı olmalı. Çift olarak kamp yapacaksanız ve sakin bir tatil geçirmek istiyorsanız ona göre seçim yapabilirsiniz. 

Hareketli, eğlenceli ve çocukların keyif alabileceği tatil parkı veya herkesten uzak bir kamp adası mı olmalı? Her kamp alanı herkese aynı şekilde hitap etmeyebilir. Kamp alanını seçerken nelere dikkat etmeniz gerektiğini sizin için bir araya getirdik.

Çadır alırken nelere dikkat etmek gerekir?

Çadır şekline karar verdikten sonra doğru modeli seçerken dikkat etmeniz gereken bazı şeyler var. En önemli sorular ise malzemesiyle ilgili. Örneğin su geçirmez mi? Dikiş yerleri suya karşı dayanıklı? Çadırın iç yüzeyi nefes alan bir dokumaya sahip mi? Eğer yürüyüş veya bisiklet turu gibi bir kamp planınız yoksa çok hafif bir çadır tercih etmek yerine üzerinde belirtilen kişi sayısından biraz daha büyük bir çadır alın. Şişme yatak, bavul ve benzeri eşyaları koymak için de ekstra yere ihtiyaç olacak

 Doğru çadır bakımı

Çadırınızı her kullandıktan sonra temiz ve kuru muhafaza ederek havalı bir yerde saklarsanız önemli bakım tüyolarını dikkate almış olursunuz. Kamp yaparken buhar ve ter gibi sıvılardan korumak için güneşli havalarda düzenli kurutun. Kirleri ise dikkatlice bir fırça yardımıyla temizleyin ve nemli bir süngerle silin. Agresif deterjan gibi temizlik malzemesi kesinlikle kullanmayın veya çadırı çamaşır yıkama makinasına atmayın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder