Kalbimin Sultanı 8. bölüm final - Mutsuz son, Anna öldü


Star TV'nin ilk dönem romantik komedisi olma özelliğini taşıyan, ayrıca ilk Türk - Rus ortak yapımı dizisi Kalbimin Sultanı, sekizinci bölümü ile final yaptı. Malum, reyting yarışında en ön saflarda olmayan, yüksek reyting oranları almayan dizilerin ömrü maalesef uzun olmuyor. Güzel bir yaz dizisinden beklenen her şeyi veren Kalbimin Sultanı da, reytiglerde bekleneni vermediği için sonra çok çok erken final yaptı. Birçok erken final gibi, apar topar, aceleye gelmiş, izleyiciyi üzen bir final oldu bu da.

Başrollerini Ali Ersan Duru ve Aleksandra Nikiforova’nın paylaştığı, onların yanı sıra, Emel Çölgeçen, Tansel Öngel, Beste Kökdemir, Tuncel Salman, Taner Rumeli, Bülent Seyran, Sadi Celil Cengiz, Shcherbina Dmitry, Rudensky Andrey, Sokolovsky Alexander gibi önemli Türk ve Rus oyuncuları kadrosunda buluşturan dizi beklediğim gibi, mutlu sonla bitmedi.

Gelelim, final bölümünün hikayesine. Yeniçerilerin ayaklanmasını bastıran Sultan Mahmud, önemli kararlar aldı ve bunları uygulamaya koydu. Önce müzakere heyetinde sadece kavga çıktı. Bu haber, Sultan Mahmud'u endişelendirdi, ama vazgeçmedi.

Bu arada Anna'nın eski nişanlısı Nikola İstanbul'a döndü. Anna ona mektup yazıp, evlenmek istemediğini, bu işin bittiğini, yazmıştı. Ama çocuk, buna inanamamış olacak ki, konuşmaya geldi. Elçilikten bir kızın yardımıyla saraya girip Anna'yla konuştu. Onları bu sırada Hoşyar Hatun gördü. Hemen durumu öğrenip Sultan Mahmud'a haber verdi. O sırada Anna için şiir yazan Sultan çok bozuldu tabii bu duruma. Anna durumu izah etmek istedi, ama fırsat vermedi Sultan. İkisi de çok üzüldüler.

Diğer yandan Esma Sultan'ın oyunu sonucu Gülfidan aşık olduğu Namık Paşa ile değil, Silahtar Musa Ağa ile evelenecek. Çünkü Esma Sultan Gülfidan'ın evlenmek istediğini söyleyip damat adayı olarak da Silahtar Musa Ağa'yı göstermişti. Sultan Mahmud da yeğeniyle konuştu, kız Namık Paşa'yla evlenceğini zannedip sevindi. Daha sonra Esma Sultan'ın annesi gelip kızının oyununu Gülfidan'a anlattı. Kızcağız neye uğradığını şaşırdı.

Sultan'ın büyük oğlu ateşlendi, hastalandı. Anna'nın gelip masal okumasını istedi. Anna ve Sultan Mahmud çocuğun baş ucunda otururken, sonunda konuşabildiler; kız nişanlısından çoktan ayrıldığını, zaten o nişanın ailelerin isteğiyle yapıldığını söyledi. Yani her şey tatlıya bağlandı.

Bu arada Sultan Mahmud'un planladığı yenilikleri engelleyemeyeceklerini anlayan Ruslar, onu öldürmeye karar verdiler. Suikast planı hazırlandı. Sarayda düzenlenen yarışlar sırasında, Sultan Mahmud'u vuracaklardı. Ama o sırada erkek kılığına girip müsabakaları izlemeye gelen ve Sultan'ın yanında bulunan Anna, öne atılıp vuruldu ve sevdiği adamın kolları arasında öldü.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder