Erkenci Kuş 9. bölüm özet. Sanem ve Can kıskançlık krizinde

Sanem geçen bölüm sonunda Can'a yurt dışına gitmesini istemediğini söylemek için evine gittiğinde kapıyı tüm gösterişiyle Polen açar. Sanem; Can'ın haberi olduğunu zanneder ama yoktur. Polen ilk kez gördüğü Sanem'i içeri çağırır ve alelacele hazırladığı yemeklerden ikram etmek ister. Polen'in o kadar kısa sürede hazırladığı yemekler ve Can hakkında kendisinden fazla şeyler bilmesiyle Sanem olmayan dengesini kaybeder. Hiç umurunda değilmiş gibi davranmaya başlar.

Hiç bir şeyden habersiz eve gelen Can; içeride iki kadını beraber muhabbet ederken görünce afallar. Sanem'i neden geldiğiyle ilgili sıkıştırsa da sonuç alamaz. Polen ise ilişkilerine ve Can'a ne olduğunu anlamak; bir şans daha vermesiyle ilgili Can'ı ikna etmek için gelmiştir. Geceyi ayrı ayrı yataklarda geçirip arkadaşça bir ev sahibi misafirlik sürdürmeye başlarlar. Polen şirkete de gelir.

Sanem ise Polen'i kıskanıp Can'ı unutup Albatros'a odaklanmıştır. Şirkette çay yerine kahve içmeye başlayan Sanem'e online bir uygulamayla kahve falı bakarlar. Albatros'a yordukları fal sonucuna göre 3 vakte kadar bulunduğu yerden içeri mavi beyaz kıyafetli sakallı biri girecekmiş. Gerçekten de içeri önce tavuk firmasının oğlu Levent; ardından Can girer. İkisi de tanıma uymaktadır. Sanem elbette Levent'e kilitlenir. Adam da ne olduğunu anlayamaz çünkü bir kız çekinmeden bariz bir şekilde sürekli kendisine bakıp gülümsemektedir.

Levent ile organik ürünlerin mağazası olarak düşündükleri yerle ilgili şirkette toplantı yaparlar. Sanem'in sürekli Levent'le ilgilenmesine Can bir anlam veremez. Ertesi gün eski binayı görmek için sözleşirler. Can, Sanem ve Levent'e o gün Polen de katılır. Topukluları yüzünden yürümekte zorlanan Polen'e yardım eden Can'ı Sanem kıskanıp Levent'e yakınlaşır. Can ise sürekli 40. yıl balosunda tanıştığı kişinin yani Albatros'un Levent olmadığını Sanem'e ispatlamaya çalışır.

Pazar için düşünülen mekanı gördükten sonra yeni açılan ve yer bulmak için aylarca beklenen bir restorana Can ve Polen gideceklerini söylerler. Polen'in tanıdık vasıtasıyla yer ayırdığını duyan Levent de Sanem ile kendisini plana dahil eder. Orada Can sürekli Sanem ile ilgilenir. Çıkışta Levent'in geceye devam etme isteğine "Tamam" diyen Sanem'e Can engel olmaya çalışır  ama kadın ısrarlıdır. Çok sarhoş olan Polen'i eve bırakan Can sinirli olduğu için evden çıkar. Sanem ise Can'ın aracı uzaklaştıktan sonra zaten Levent ile gitmemiştir.

Polen biraz ayıldıktan sonra Sanem'i arayıp kızgın bir şekilde evden çıkan Can'ı aramak istediğini söyler. Sanem de kızı Can'ın kulübesinin olduğu yere götürür. Polen kulübede oturup Sanem'in resimlerine bakan Can'ı görüp kötü olur. Arkasından Sanem gelir.

Leyla şehir dışından gelir. Osman'ın yaptığı vegan köfteler çok tutar. Dükkanlarını kadınlara kaptıran Nihat baba ve Muzaffer malesef Osman'ın dükkanından çıkmazlar. Osman Leyla ile hafta sonu bir şeyler yapacakları için çok sevinir ama hevesi Leyla'nın; Ceycey ve Ayhan'ın sessiz sinema oyununa katılmak istemesi ile kırılır

Aylin maddi yönden çok sıkışıktır. Kendisine kredi çıkmayınca Evini ipotek ettirir. İpotek ettirdiğini Emre'nin duymasını sağlar. Emre hemen Aylin'in yanına gider ve eskiden aldığı nişan yüzüğünü kadına satıp borçlarını kapatması için verir. Aylin çok üzülüp alınır. Sonrasında büyük bir araba işini paslama bahanesiyle Canlara gelir. Büyük bir iş olduğu ve parasının buna yetmeyeceğini söyleyip epey zamandır almaya uğraştığı ama Can'ın bir resti ile elinden aldığı tavukçuluk işinin bir kısmını Can'dan kendisine vermesini ister

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder