Pratik otlu ayran tarifi

İçine suyun yanı sıra maden suyu ve kıyılmış dereotu da eklenerek yapılan otlu ayran, özellikle sıcak yaz günlerinde içeni serinletmesinin yanı sıra elektrolit dengesinin korunmasına da yardımcı oluyor. İşte tarifi...



Malzemeler

  • 500 gram yoğurt
  • 1 şişe maden suyu
  • 1-2 bardak su
  • Yarım demet dereotu
  • Tuz
  • Hazırlanışı

    Bir kabın içinde yoğurt, maden suyu ve istediğiniz kıvama göre suyu çırparak iyice karıştırın. Temizlediğiniz dereotunu ince ince kıyın. İstediğiniz miktarda tuz ile beraber karışıma ekleyerek karıştırmaya devam edin.
    Buzdolabında soğuttuktan sonra nefis otlu ayranınız hazır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder