Elimi Bırakma 3. bölüm özet, Feride Hanım Azra'ın evinde


TRT 1'in yeni dizilerinden Elimi Bırakma 3. bölümünde, Azra'nın kardeşini arayışı devam etti.
Azra hastaneye götürdüğü Feride Hanım'ın hafızasını kaybettiğini öğrenince alıp kendi evine getirdi. Adını da bilmediği için, "Şeker Teyzem" dedi ona. Kendi derdi yetmiyormuş gibi, bir de onunla uğraşmaya başladı.

Sumru'nun kızı Cansu, evin tapusunu gördü, annesinin kendisine yalan söylediğini anlayınca çok kızdı.
Azra tesadüfen babasının avukatıyla karşılaştı ve ondan sigorta parasını öğrendi. Cansu, Azra'yı buluşmaya çağırmıştı, oraya geldi ve Sumru'ya hesap sordu. Sumru ise yalanlarıyla kızı susturmaya çalıştı. Kızı bile annesinin bencilliğine kötülüğüne dayanmakta zorlanıyor. Bu arada Cansu, Cenk'e olan aşkı yüznden acı çekiyor, çocuk onu arkadaşı gibi görüyor çünkü.

Mert'i bir kadın bulmuş, evine getirmiş. Çocukcağız kendine gelince korktu, ablasını çağırıp durdu. Kadın ise "Mehmet" deyip duruyor ona, kendi oğlunun yerine koyuyor onu. Çocuk gideceğim dedikçe, bırakmıyor, zorla tutuyor evde. Korkudan iyice dengesi bozuldu çocuğun.

Azra ise gelen her telefona koşuyor, arıyor kardeşini, ümidini kaybetmiyor.
Feride Hanım, kendine geldi, her şeyi hatırlıyor, ama kimseye söylemedi bunu.  Azra'nın nasıl bir kız olduğunu anlamaya çalışıyor, onu sınıyor sürekli. Numaradan huysuzluklar yapıyor, kızcağız da onun her kaprisini "Şeker teyzem, şeker teyzem" diyerek çekiyor. Neler neler yapmadı kıza. Aldı yastıkların içindeki yünleri boşalttı, hepsini didip tekrar dolduracaksın yastıkların içine dedi. Kızcağız gecenin bir vakti onu da yaptı. Azra'nın uyumlu ve sevecen hali Feride Hanım'ın çok hoşuna gidiyor.

Cenk'in iki kardeşi de kötü durumda, kötü arkadaş ve kötü sevgili kurbanı ikisi de.. Erkek kardeşi uyuşturucu batağına saplanıyor. Kız kardeş ise parasının peşinde olan, onu sömüren bir oğlanla geziyor. Cenk kardeşlerinin durumunun farkında değil.

Cenk'in annesi de artık bir şeyleri eline almanın çabası içinde; şirkete gidip Nazmi Bey'le konuştu. Kendisi ve çocuklarının masrafları için bütçenin, şirket hesabından ayrı olarak verilmesini istedi.

Bu arada Tarık, Cenk'in ricası üzerine Gönül Ablayı restoranında işe aldı. Azra'ya da teklif etti ma o başka başvuruları olduğunu söyledi. Cenk zaten Azra'nın kendi şirketlerine yaptığı başvuruyu takip ediyordu, Nazmi Bey'i biraz mecbur bıraktı. Adam arayıp görüşmeye çağırdı kızı. Feride Hanım ise ertesi gün Cansu'nun o görüşmeye gitmesini türlü türlü oyunlarla engelledi. Cansu eve geldiğinde baktı ki, Şeker teyze yani Feride Hanım birmektup bırakıp gitmiş. Hafızasının yerine geldiğini ve ailesine döndüğünü yazmış. Azra ağlarken Cenk geldi, iş görüşmesine gelmediği içnkızdı ona. Tam o sırada telefon çaldı. Arayan Mert'di. Bir fırsatını bulup ablasını aramıştı çocuk.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder