Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında hazırlanan harika tarifler yayınlandıktan hemen sonra sizlerle ..
GÜL TATLISI TARİFİ
GÜL TATLISI TARİFİ
- 1 su bardağı ceviz
- 4 su bardağı un
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı sirke
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 250 gram tereyağı
Şerbet İçin:
- 4 su bardağı şeker
- 4,5 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
Hazırlanışı:
- Şerbet için sıcak su, şeker ocağa alınıp kıvamını alana kadar kaynatılır
- Kaynayan şerbete limon suyu eklenip biraz daha kaynatılıp ocaktan alınır
- Hamur için tereyağı eritilir
- Sıvı malzemeler eklenip güzelce karıştırılır
- Karışıma un, vanilya ve kabartma tozu eklenip yumuşak hamur yoğrulur
- Hamurdan büyük bezeler alınıp açılır
- Su bardağı ile yuvarlaklara kesilir ve tüm hamur bu şekilde yapılır
- 4 adet yuvarlak yarılarına kadar üst üste koyulup rulo yapılır ve ortadan ikiye ayrılır
- Yağlı tepsiye dizilen gül tatlısının ortasına ceviz koyulup 200 derece fırında 15-20 dakika kızarana kadar pişirilir
- Pişen ılık tatlıya ılık şerbet verilir
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder