Hafta içi her gün muhteşem tariflerle ekrana gelen Yeşil Elma'nın tüm tarifleri yayınlandıktan hemen sonra burada..
ÇİÇEK SALATA
MALZEMELER:
4 haşlanmış patates
4 havuç
1 pırasa
1 limon
1 kase yoğurt
1 kase pancar turşusu
1 tutam dereotu
1 tutam taze nane
zeytinyağı
tuz
HAZIRLANIŞI:
Patatesleri haşlıyoruz ve eziyoruz. Tuz, zeytinyağı ve limon suyunu döküyoruz, karıştırıyoruz. Havuçları rendeliyoruz. Tavaya zeytinyağı döküyoruz ve havucu soteliyoruz. Pancar turşusunu rendeliyoruz. Dereotunu doğruyoruz. Çiçekli kalıbımızı zeytinyağıyla yağlıyoruz. Ortasındaki tohum kısmına pancarı koyuyoruz. Üzerine patatesi koyuyoruz ve bastırıyoruz. Havucun içine biraz doğranmış pırasa koyuyoruz. Karıştırma kabına yoğurdu döküyoruz, havucu, pırasayı ve dereotunu koyuyoruz. Tuzunu atıp karıştırıyoruz. Patates katının üzerine de bu son hazırladığımız karışımı koyup bastırıyoruz. Buzdolabında dinlenmeye bırakıyoruz. Servis tabağına dikkatli bir şekilde ters çevirerek servis ediyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder