25 Şubat 2015 Oktay Usta- Yeşil Elma - Makarnalı Külbastı Tarifi

25 şubat 2015 yeşil elma tarifler, yeşil elma , yeşil elma programı, yeşil elma 25.02.2015 tarifleri, yeşil elma tarifler, oktay usta , oktay usta tarifler, oktay usta izle, samanyolu oktay usta, oktay ustada bugün ne yapıldı, oktay usta kolay yemek tarifleri, oktay usta makarnalı külbastı tarifi, külbastı nasıl yapılır, külbastı malzeme listesi, makarna nasıl yapılır





Hafta içi her gün muhteşem tariflerle ekrana gelen Yeşil Elma'nın tüm tarifleri yayınlandıktan hemen sonra burada..

MAKARNALI KÜLBASTI
 


MALZEMELER:
1 paket makarna
1 kase mantar
4 diş sarımsak
1 tutam fesleğen
1 tutam ıspanak yaprağı
zeytinyağı
tuz
karabiber

ÜZERİ İÇİN:

500 gr kuzu külbastı
1 tutam biberiye
tuz
karabiber
zeytinyağı

HAZIRLANIŞI:

Makarna için su kaynatıyoruz. İçine tuz ve zeytinyağı döküyoruz. Kaynayan suya makarnayı koyup haşlıyoruz. Makarna haşlanınca süzüyoruz. Biraz derin bir kaba zeytinyağı döküyoruz. Biberiye yaprakları, tuz ve karabiber atıyoruz. Dilimlenmiş etleri üzerine diziyoruz. Etlerin üstüne de zeytinyağı, tuz, karabiber döküyoruz. Biberiye yaprağı serpiyoruz. Bu şekilde bekletiyoruz.

Mantarları, sarımsağı doğruyoruz. Derin bir tavaya zeytinyağı döküyoruz. Mantarı soteliyoruz. Mantar, suyunu bırakıp çekince sarımsağı atıyoruz ve sotelemeye devam ediyoruz. Fesleğeni doğruyoruz, ilave ediyoruz biraz daha karıştırıyoruz. Kremayı döküyoruz. Birkaç yaprak ıspanak atıyoruz. Sotelenince, süzdüğümüz makarnayı da içine katıyoruz ve karıştırıyoruz. Etleri, zeytinyağı koyup iyice ısıttığımız tavada ve yüksek ısıda pişiriyoruz. Bir tarafı pişince diğer tarafını çevirip pişiriyoruz. Servis tabağına makarnayı döküyoruz, kenarlarına etleri dizerek servis ediyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder