Diş Tedavisinde Lazer Hangi Alanlarda Kullanılır

DİŞ TEDAVİSİNDE LAZER HANGİ ALANLARDA KULLANILIR
Bu makalede lazerle diş tedavileri konusundan bahsedeceğiz. Lazerin diş tedavisinde yeri, diş tedavilerinde lazer hangi alanda kullanılır gibi soruların cevabını bulacaksınız. Lazerle diş tedavileri son 10 yıldır kendine yer buldu. Daha önceden yumuşak dokularda uygulanmayan bu tedaviler artık sert dokularda da kolaylıkla uygulanıyor. Şunu da belirmek lazım lazerle diş tedavisi doktor korkusu olan herkese ister çocuk olsun ister yetişkin her yaş grubuna uygulanabilmekte ayrıca kalp krizi rahatsızlığı ve hamilelik döneminde olan hastalarda hastaların kendini daha iyi hissetmesi bakımından uygulanması öngörülür. Lazer diş tedavilerinde hangi alanda kullanılır:
-LAZER İLE DİŞETİ LEKELERİNİN TEMİZLENMESİ:Klasik yöntemlerle yapılan anestezi peelinge karşı lazer ile yapılan peeling 3 ile 4 seansta son bulur ve seanslardan sonra hasta normal yaşantısına devam eder.
-LAZER İLE GÜLME HATTININ DÜZELTİLMESİ: Bu tedavilerde dişeti boyu büyük olan insanların lazer ile dişetine yapılan tedavi sonrası dişeti boyu kısaltılır ve böylece daha hoş bir gülüşe sahip olması sağlanır.
-LAZER TEDAVİSİ İLE KALICI DİŞ BEYAZLATIMI: Diş beyazlatma yöntemi klinik işlemlerde 5-6 seans sürerken lazer ile tedavi sonucu dişler 6 tona kadar beyazlatılır.
-LAZER İLE AFT VE UÇUK TEDAVİLERİ: Lazer ile aft ve uçuk tedavileri kısa sürede basit bir şekilde yapılabilmesinin yanında lazer tedavisinin uygulandığı bölgelerde bir daha aft ve uçuk çıkmaması açısında önemlidir ve bu tedavi diğer tedavi yöntemlerinin önüne geçmiştir.
-LAZER İLE KANAL TEDAVİSİ YÖNTEMİ: Bu tedavide lazerin ortaya çıkardığı sterilizasyon ile tedavi başarı oranı çok yüksektir. Bu tedavinin bir diğer avantajı ise dolgu ve kanal tedavisi sırasında oluşan ağrılar yok denilecek kadar az seviye düşer ve yapılması gereken lokal anesteziye bu sayede gerek kalmaz.
-LAZER İLE DİŞ DOLGUSU YÖNTEMİ: Bu tedavide lazer ile dolgu yapılacak bölgeye dolgunun daha iyi oturması amacıyla girinti yapılabilir ve bu tedavi iyi dolgu daha sağlam oturulur ve daha uzun yıllar kullanılır.
LAZER UYGULAMALARININ AVANTAJLAR;
-Lazer tedavisinde kanama olmamaktadır.
-Lazer uygulamasında dişi uyuşturmaya gerek yoktur.
-Bu tedavi tam dezenfeksiyon ve sterilizasyon sağlanmaktadır.
-Bu tedavi ile işlemler çok kısa sürede tamamlanmaktadır.
-Bu tedavi ile daha verimli operasyonlar  gerçekleşmektedir.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder