21 Şubat 2015 Ardanın Mutfağı Etli Sebzeli Pay Tarifi

ardanın mutfağı tarifleri, ardanın mutfağında bu hafta, ardanın mutfağı yemekleri, ardanın mutfağı hangi kanalda, ardanın mutfağı etli sebzeli pay  tarifi, tv 8 ardanın mutfağı, pay nasıl yapılır




Her hafta TV 8 ekranlarında  yapımı kolay ve birbirinden lezzetli tarifler sunulan Ardanın Mutfağı'nda hazırlanan tarifler yayınlandıktan hemen sonra sizlerle..

ETLİ SEBZELİ PAY
 
Malzemeler:
- 700 gram az yağlı kuş başı dana et
- 8-10 adet 4 parçaya bölünmüş mantar
- 1 adet soğan
- 3 adet havuç
- 1 adet patates
- 4 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 2-3 yemek kaşığı un
- 2 su bardağı et suyu
- 1 su bardağı su
- 2 yemek kaşığı soya sos
- 2 adet defne yaprağı
- 1 su bardağı donuk bezelye
- Tuz
- Karabiber
- Zeytinyağı
Hamuru için:
- 100 gram un
- 50 gram tereyağı
- 1 tutam tuz
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 kaşık soğuk su – gerekirse

Hazırlanışı:
- Soğan yemeklik doğranır
- Havuç ve patatesler iri küp şeklinde doğranır
- Yağ ocağa alınıp rengi dönene kadar kavrulur
- Sebzeler eklenip yüksek ateşte yumuşayana kadar kavrulur
- Salça eklenip karıştırılır
- Un eklenip kokusu çıka kadar kavrulur 
- Ezilmiş sarımsak, su ve diğer malzemeler eklenip kaynayınca altı kısılır ve 40 dakika pişirilir
- En son soya eklenip ocaktan alınır
- Hamur için un, donmuş tereyağı ve tuz kum haline gele kadar yoğrulur
- Yumurta eklenip tekrar yoğrulur
- Hamur kıvam almaz ise su eklenip tekrar yoğrulur
- Hamur un yardımı ile fırın kabı büyüklüğünde açılır
- Etli sebzeden fesleğen çıkartılıp fırın kabına alınıp üstü hamur ile kapatılıp hamura delikler açılır
- 180 derece sıcak fırında 20-25 dakika pişirilir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder