24 Şubat 2015 Oktay Usta- Yeşil Elma - Biberli Biberiyeli Ekmek Tarifi

24 şubat 2015 yeşil elma tarifler, yeşil elma , yeşil elma programı, yeşil elma 24.02.2015 tarifleri, yeşil elma tarifler, oktay usta , oktay usta tarifler, oktay usta izle, samanyolu oktay usta, oktay ustada bugün ne yapıldı, oktay usta kolay yemek tarifleri, oktay usta biberli biberiyeli ekmek tarifi, ekmek nasıl yapılır
 
 
 
 
Hafta içi her gün muhteşem tariflerle ekrana gelen Yeşil Elma'nın tüm tarifleri yayınlandıktan hemen sonra burada..

BİBERLİ BİBERİYELİ EKMEK
 
 
 
MALZEME LİSTESİ:
4,5 su bardağı un
yarım paket yaş maya
1 çay bardağı süt
yarım çay bardağı zeytinyağı
150 gr kaşar peyniri
1 kırmızı biber
3 yeşil biber
1 tutam biberiye
tuz
su

SOSU İÇİN:

1 kase biber püresi
1 çorba kaşığı domates salçası
1 tutam fesleğen
2 diş sarımsak
zeytinyağı
tuz

HAZIRLANIŞI:

Kırmızı biberi, yeşil biberleri ve biberiyeyi minik minik doğruyoruz. Unu karıştırma kabına alıyoruz. Tuzunu atıyoruz ve ortasını havuz gibi açıyoruz. Ortaya yaş mayayı koyuyoruz. Mayanın üzerine sütü ve zeytinyağını döküyoruz. Biraz da ılık su döküyoruz. Ortadaki sıvılarla mayayı eritiyoruz. Doğradığımız malzemeleri ortaya ilave ediyoruz. Ortadan başlayarak hamuru yoğuruyoruz. Kenardan un alarak hamuru özleşene kadar birkaç dakika yoğuruyoruz. Hamurumuz kulak memesi yumuşaklığından biraz daha cıvık kıvamda bir hamur olacak. Yağlı kağıda un serpiyoruz, Hamuru yuvarlıyoruz ve kağıt üzerine alıp un serpiyoruz. Merdaneyle hamuru biraz açıyoruz. Hamurun üzerine kaşar peyniri rendeliyoruz. Hamurumuzu yağlı kağıt yardımıyla rulo şeklinde sarıyoruz. Aynı yağlı kağıt üzerine, hamurun bitme kısmı altta kalacak şekilde alıyoruz. Üzerine fırçayla hafif su sürüyoruz, üzerindeki unlarını bu şekilde temizliyoruz. Hamuru tepside mayalandırıyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz.

Sosu için, sarımsakları ve fesleğeni doğruyoruz. Tavaya zeytinyağı döküyoruz. İçine sarımsağı ve fesleğeni koyuyoruz. Salçayı ilave edip kavuruyoruz. Biber püresini de döküyoruz. Tuzunu atıyoruz ve pişiriyoruz. Ekmeğimiz pişince dilimliyoruz ve sosla servis ediyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder