28 Şubat 2015 Ardanın Mutfağı Peynirli Çubuklar Tarifi

ardanın mutfağı tarifleri, ardanın mutfağında bu hafta, ardanın mutfağı yemekleri, ardanın mutfağı hangi kanalda, ardanın mutfağı peynirli çubuklar tarifi, tv 8 ardanın mutfağı, peynirli çubuk nasıl yapılır





Her hafta TV 8 ekranlarında  yapımı kolay ve birbirinden lezzetli tarifler sunulan Ardanın Mutfağı'nda hazırlanan tarifler yayınlandıktan hemen sonra sizlerle..


PEYNİRLİ ÇUBUKLAR
 
Malzemeler:
- 200 gram taze kaşar peyniri
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı ekmek kırıntısı
- ½ su bardağı galeta unu
- 1 yemek kaşığı kuru kekik
- 1 yemek kaşığı kuru nane
- 1 yemek kaşığı pul biber
- Tuz
- Karabiber
Domates sos için:
- 4 adet domates
- 2 diş sarımsak
-4-5 dal taze fesleğen
- Tuz
- Karabiber
- Zeytinyağı

Hazırlanışı:
- Kaşar peynirlerini kısa dikdörtgenler olacak şekilde dilimlenir ve yağlı kağıt serili bir tabağa alıp dondurulur.
- Ekmek kırıntısı, kuru baharatlar, tuz ve karabiberi bir kasede harmanlanır.
- Donmuş kaşar çubuklar önce una sonra yumurtaya sonra tekrar una ve tekrar yumurtaya, son olarak da hazırladığınız ekmek kırıntılı karışıma bulanır ve bol kızgın yağda kızartılır.
- Peynir çubuklar pişerken domates sos için kabukları soyulmuş ve doğranmış domates, tüm malzemeleri bir sos tenceresine alınır ve kıvam alıncaya kadar pişirilir.
- Robottan geçirilip peynir çubukların yanında servis edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder