İşte Kaşif Kozinoğlu'nun Ölümünden Önce Açıkladığı belki de ölümüne neden olan İsviçre'deki Banka Hesapları...




İşte Kaşif Kozinoğlu'nun Ölümünden Önce Açıkladığı belki de ölümüne neden olan İsviçre'deki Banka Hesapları...
İSVİÇRE’DEKİ HESAPLAR BİR TÜRLÜ ÇÖZÜLEMİYOR

Tarih: 28 Ağustos 2014...
Hürriyet gazetesi yazarı Yalçın Bayer, bugünkü köşesinde “Türkiye, Merkel’den o CD’yi isteme cesaretini gösteremiyor” başlıklı bir yazı kaleme aldı.
Bir Alman yetkili MERKEL’e, “Kaçak paraların tespiti için İsviçre’deki bir banka müdüründen satın alınan CD’de hangi Türklerin ne kadar hesabı var?” diye soruyor...
Ve hikayemiz de burada başlıyor...
Bayer yazısında, adını vermediği Berlin’deki bir Alman yetkilinin iddialarını gündeme getirerek “Türkiye, dinlemeler konusunda neden sessiz kaldı?” sorusunu irdeliyor. Türkiye’nin sessizliği üzerine Alman yetkilinin 7 sorusuna yer veren Bayer, bir süre önce sıkça tartışılan “Erdoğan’ın İsviçre bankalarında 8 ayrı hesabı var” iddiasını hatırlatan önemli bir bilgi veriyor. Alman yetkilinin iddiasına göre İsviçre’de hesabı bulunan Türklerin listesi Almanya Başbakanı Merkel’in elinde. 
Alman yetkili şu soruyu yöneltiyor: 


“Merkel, Almanların kaçak paralarını tespit edebilmek için İsviçre’deki bir banka müdüründen satın aldığı CD’lerin içinde hangi Türklerin paralarının olduğunu tespit etti? Niye Türkiye bu konu için girişimde bulunmuyor ve Merkel’den o CD’yi istemiyor?”
Aynı iddia Emekli Korgeneral İsmail Hakkı Pekin’in, Tayyip Erdoğan ve Abdullah Gül'ün İsviçre'deki paralarıyla ilgili "Dikkat Cemaat Çıkabilir, Kozmik Oda" kitabında tekrarlandı.
O da şöyle diyor:

"BOB adındaki istihbaratçı geldi. Erdoğan ve Gül'ün İsviçre hesaplarından bahsetti. Ben Genelkurmay Başkanı'na aktardım, o da MİT Müsteşarına söylemiş. Bu görüşmeden sonra Dışişleri, Bob'u 'istenmeyen adam' ilan etti ve Türkiye'den gönderdi. Bu hesaplar daha sonra VVikiLeaks belgelerinde ortaya çıktı."


BAŞKAN FARUK ŞEN DE AÇIKLAMIŞTI

Türk Alman Eğitim ve Bilimsel Araştırmalar Vakfı Başkanı Prof. Dr. Faruk Şen, daha önce Almanya’nın dinlemesine ilişkin Türkiye’nin neden sessiz kaldığına ilişkin “Almanya’nın elinde iki koz var” yanıtını vermişti. Şen, bu kozlardan birinin belirli telefon görüşmeleri olduğunu ifade etmiş, diğeri içinse “İsviçre bankalarındaki Türklerin hesapları” demişti. 
İSVİÇRE’DE HESABIN YOKSA DİLEKÇE VER

Erdoğan’ın İsviçre’de hesabı olduğu iddiası üzerine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, pek çok kez çağrıda bulunarak dilekçe vermesini istemişti. Eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal için de İsviçre bankalarında parası olduğu yönünde iddialar olduğunu hatırlatan Kılıçdaroğlu,
“Sayın Baykal, kendisi hemen bir dilekçe verdi. İsviçre bankalarında hesabım varsa bana bildirin dedi. Sayın Deniz Baykal'ın İsviçre bankalarında 5 kuruşluk hesabının yok olduğu orta çıktı. Ben Recep Tayyip Erdoğan'a sesleniyorum. Sen İsviçre bankalarında hesabın olmadığını söylüyorsan neden Deniz Baykal gibi yapmıyorsun, dilekçe vermiyorsun. Gerçeği biliyorsun” açıklamasında bulunmuştu. 


Tayyip Erdoğan ise Wikileaks belgelerinde İsviçre bankalarında 8 gizli hesabı olduğu iddialarıyla ilgili olarak, “Ana muhalefet ispatlamamı istiyor. Olmayan bir şeyi nasıl ispatlarsınız? Bir Allah kuruşu param yok ki ispat edeyim” demişti. 
Biz işin özüne gelelim...

Rahmetli Kaşif’in el yazısı ile yaptığı açıklama aynen şudur:
“Almanya, AKP’ye koz olarak elinde bulundurulması amacıyla; Recep T. Erdoğan’ın İsviçre bankalarında bulunan 800 milyon ABD Doları civarında olan, sekiz ayrı hesabın numaralarını ve kimlerin adına yatırıldığını öğrenebilmek ve belge temin edebilmek amacıyla,
EYŞAN Adalarındaki İsviçre Bankası Müdürü’nü( Alman Dış İstihbarat Servisi BND’nin söz konusu müdür gibi birçok elemanı mevcuttur İsviçre Bankalarında) kullanarak R.T Erdoğan ve benzeri bazı hedef şahısların( TC Vatandaşı, AKP Yöneticisi) hesaplarının tüm belgelerini 30 milyon Euro karşılığında temin etmişlerdir…”
Şimdi mesele şudur:

Bu açıklamayı yapan Milli İstihbarat Teşkilatı üst düzey bir yöneticisidir ve bu açıklamayı görevde iken yapmıştır, üstelik el yazısı ile yazarak yapmış olduğu açıklamanın ardında dik durduğunu da bize göstermiştir, yani dedikodu değil.
Öyleyse bu konu aydınlatılmalıdır; Başbakanlık ve MİT bu konuda resmi açıklama yapmalıdır, devlet işidir bu, çiftlik değil. 
Meselenin diğer önemli yanı ise şudur;

İsviçre bankalarında hesabı olduğu söylenen kişi Sarı Çizmeli değil, Türkiye Cumhuriyeti Devleti Cumhurbaşkanı’dır; Recep T. Erdoğan.
Demek ki Başbakan Erdoğan’ın etrafında istihbarat örgütleri cirit atmaktadır, demek ki bizden saklanan ne varsa, her türlü gizli bilgi ve belgeler yabancı istihbarat örgütlerin elinde mevcuttur. 


Bu konu derhal açığa kavuşturulmalı, Kaşif Kozinoğlu’nun dedikleri doğru ise Başbakan kendini tehdit eden bu şantaj ve tehditten derhal kurtulmalıdır.
Çünkü söz konusu olan Erdoğan değil Türkiye Cumhuriyeti Devleti’dir.
On yıldır AB çığırtkanlığı yapanlara sesleniyoruz; böylesi bir açıklama AB Ülkelerinden birinin İstihbarat yetkilisinden gelmiş olsaydı, orada bilin ki hükümet düşerdi, ama bizde ses yok, yazık.
Namus ve şeref tellallığı yaparak aslında cellat olanlara sesleniyoruz;

“800 milyon dolar bu, laf değil, göreve geldiğinde çulsuz olan bir Başbakan hakkında bir milyar dolar gibi bir yolsuzluktan bahsediliyorsa eğer, neden bu olayın üstüne gitmiyorsunuz, hırsızın makamı mı olur, araştırılmaz hiç böylesi ağır iddia ve ithamlar! 
Kod adı Ergenekon olan soruşturmanın savcılarına sesleniyoruz;

“Ergenekon Kasası dediniz, Kuddisi Okkır cezaevinde öldü, cenazesini para yokluğundan belediye kaldırdı. Hala “kasa kasa” diyerek ülkemizde alın teriyle, namus ve şerefiyle yaşamış olan insanlarımızın yedi göbek sülalesini araştırıyorsunuz, bankalara yazı yazıyorsunuz, bizde olmayan kasa arıyorsunuz, sözümüz yok!
Peki, peki, bu Başbakan Erdoğan hakkında ileri sürülen bu bir milyar dolarlık kasa sizi hiç ilgilendirmiyor mu, ey vicdan, ey adalet!
Araştırın, şu İsviçre bankası hikayesini, iddiasını, suç duyurusunu, ihbarı, bir araştırın da hiç değilse Kaşif Kozinoğlu boşa ölmemiş olsun, hiç değilse Kaşif mezarında rahat uyusun!”
Yanılmıyorsak eğer Rahmi Koç da yıllar önce “Tayyip’in bir milyar doları var” demişti, ardından ülkemizden uzaklaşmak zorunda kalmış ve teknesiyle bir yıl süren dünya turuna çıkmıştı, demek ki bir nedeni varmış…


Şimdi soru şu: Erdoğan'ın İsviçre'deki bankalarda gizli kasası var mı, yok mu?
Karar sizin...Sarızeybektv

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder