BU DÜNYA HAYVANLARIN CEHENNEMİ.! Kanüllü inekler.

Résultat de recherche d'images pour "BU DÜNYA HAYVANLARIN CEHENNEMİ.! Kanüllü inekler."




BU DÜNYA HAYVANLARIN CEHENNEMİ.! Kanüllü inekler.


Bir kaç litre fazla süt alabilmek, daha fazla et üretimi sağlayabilmek için ineklerin vücudunda kocaman bir delik açılıyor.
Açılan bu delik sayesinde hayvancağıza oral olarak yem vermek yerine yem doğrudan hayvanın midesine yerleştiriliyor. Amaç, hayvanın daha kısa sürede beslenme ve ürün verme sürecini tamamlaması.Böylece hayvanlar kısa sürede kilo alıyor ve daha hızlı ürün verebiliyor.
Résultat de recherche d'images pour "Kanüllü inekler."
Bu şekilde beslenen ineklere kanüllü inekler deniliyor. Kanül, herhangi bir hayvanın vücudunda açılan veya var olan bir kanaldan içeri sokulan tüplere deniyor. Genellikle bu tüpler aracılığıyla ya bazı sıvılar ve besin maddeleri vücuda veriliyor ya da çalışılması gereken, bilgi edinilmesi gereken bir bölgeden veri toplanıyor.
Résultat de recherche d'images pour "Kanüllü inekler."


Kanüllü İnekler adı verilen delik açılmış ineklerin midesi düzenli olarak çıplak gözle incelenerek yediğini sindirip sindirmediği belirleniyor. Çiftçiler ineklerinin ne yediğini bu midesine açılan pencere sayesinde görüp test edebiliyor. İneğin karnına açılan 20 santimlik deliklere özel bir tıpa takılıyor. Bu operasyon yaklaşık bir saat sürüyor. İnekler geviş getirirken çiftçiler bu tıpayı açıp elini midesinin içerisine sokabiliyor.
Hayvanın acı çekmesi, duyguları tabi ki insanlar için önemli değil. Onlar için önemli olan yedikleri et ve içtikleri süt. İnsanoğlu vahşi ve acımasız yanını yine gösteriyor.
Kısacası bu dünya hayvanlar için tam bir cehennem.
Résultat de recherche d'images pour "Kanüllü inekler."


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder